na greichiau jau apsimoketu krakmola ne ish sojos, o ish kukuruzu daryti :D "buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message news:mn.23da7d9208f87946.26571@gmx.net... > Na, bet krakmola galima pagaminti is genetiskai modifikuotu sojos pupeliu > ... > > > > After serious thinking Ruta wrote : >> Ta prasme as tikrai zinau, kad _genetiskai_ modifikuoti KRAKMOLO >> negalima, nes krakmolas neturi genu. >> >> buran schrieb: >>> Ta prasme - tikrai zinot, kad i lietuviska majoneza sudetas modifikuotas >>> krakmolas nera genetiskai modifikuotas ? >>> >>> >>> >>> Ruta submitted this idea : >>>> IMHO cia gaunasi balansavimas ant ribos. >>>> >>>> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo chemine >>>> struktura nebeturi "cukrams" butingo pozymio, o savybes radikaliai >>>> skiriasi, todel tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :) >>>> >>>> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" ta molekule, >>>> islaikant ir to dalyko (siuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir >>>> chemines priklausomybes "krakmolams" pozymius. Ir butent cia kartais >>>> labai labai artejama prie ribos... >>>> >>>> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusije. >>>> >>>> Linas Petkevicius schrieb: >>>>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH >>>>> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ? >>>>> >>>>>> Taip, arba chemiskai, kartais net per keleta etapu. >>>>>> T.y., keiciama pacios krakmolo molekules struktura, kad butu gaunamos >>>>>> norimos savybes. >>>>>> >>>>> >>> > > -- > This is an automatic signature of MesNews. > Site : http://www.mesnews.net > >