Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas modifikuotas krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ? Ruta submitted this idea : > IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos. > > Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė struktūra > nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai skiriasi, todėl tai > jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :) > > Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, išlaikant ir > to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, ir cheminės > priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia kartais labai labai > artėjama prie ribos... > > Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję. > > Linas Petkevičius schrieb: >> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH modifikuotas >> cukrus irgi yra cukrus ? >> >>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų. >>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų gaunamos >>> norimos savybės. >>> >> -- This is an automatic signature of MesNews. Site : http://www.mesnews.net