Galėt tai galima, ir net ir daroma (tik ne iš pupelių, o iš kukurūzų). Bet tai tada bus būten modifikuoti kukurūzai, o ne krakmolas. buran schrieb: > Na, bet krakmolą galima pagaminti iš genetiškai modifikuotų sojos > pupelių ... > > > > After serious thinking Ruta wrote : >> Ta prasme aš tikrai žinau, kad _genetiškai_ modifikuoti KRAKMOLO >> negalima, nes krakmolas neturi genų. >> >> buran schrieb: >>> Ta prasme - tikrai žinot, kad į lietuvišką majonezą sudėtas >>> modifikuotas krakmolas nėra genetiškai modifikuotas ? >>> >>> >>> >>> Ruta submitted this idea : >>>> IMHO čia gaunasi balansavimas ant ribos. >>>> >>>> Iki C2H5OH ""modifikuotas" cukrus - nebe cukrus, nes jo cheminė >>>> struktūra nebeturi "cukrams" būtingo požymio, o savybės radikaliai >>>> skiriasi, todėl tai jau nebe modifikacija, o pavertimas alkoholiu :) >>>> >>>> Tuo tarpu modifikacijos procesai tik "pakoreguoja" tą molekulę, >>>> išlaikant ir to dalyko (šiuo atveju - krakmolo) pagrindines savybes, >>>> ir cheminės priklausomybės "krakmolams" požymius. Ir būtent čia >>>> kartais labai labai artėjama prie ribos... >>>> >>>> Nepaisant to, tiesiogiai su GMO tai nesusiję. >>>> >>>> Linas Petkevičius schrieb: >>>>> Bet tada gal jau tai nebe krakmolas ? Ar chemiskai iki C2H5OH >>>>> modifikuotas cukrus irgi yra cukrus ? >>>>> >>>>>> Taip, arba chemiškai, kartais net per keletą etapų. >>>>>> T.y., keičiama pačios krakmolo molekulės struktūra, kad būtų >>>>>> gaunamos norimos savybės. >>>>>> >>>>> >>> >