Tema: Re: Recepto Aukshlem
Autorius: Rokas
Data: 2009-10-19 15:42:21
Ytariu, kad tie diedai geriausia recepta zino :) O shiaip jieshkau tokio 
recepto, kad kuo maziau prie kiekvienos aukshles gaisht reiketu - kad su 
visom ish kart kazka padaryt, nes kai prigaudai ju kelis kg, tai kelis kart 
ilgiau gaishti jas darinedamas ir valydamas...

"Satrapas" <rudigeris@takas.lt> wrote in message 
news:hbhh9l$la$1@trimpas.omnitel.net...
> Tai ne su actu marinavau.Paprastai druskyte pipiriukai cesnakiukai,nu cia 
> gal jau nemarinavimas vadinasi,kitaip kaipnors :)
>
> Paskui as tu auksliu nenesdavau namo.Prie nemuno krantines tai ateidavo 
> diedai ir nupirkdavo uz lita-du.Ka jie sujom daro neklausiau.
> Gal katem,gal shprotam,gal zakuske kokia pasidaro :)
>
>
>
> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
> news:hbhfli$thj$1@trimpas.omnitel.net...
>> Butu ta procedura atlikta autoklave,tu kauliuku praktiskai ir 
>> neberastum.Lygiai tas pats ir su actiniu marinatu uzpylus atsitiks,tik 
>> siuo atveju kaulai graziai atsiskiria nuo mesos.
>> Kodel jums nesigavo,tai sunku sprest.
>>
>> "Satrapas" <rudigeris@takas.lt> wrote in message 
>> news:hbhf9d$st4$1@trimpas.omnitel.net...
>>> as nedares tai  nezinau.
>>> Bet itariu tas auksles reikia iskrosti,nuvalyti,nuimti galvas..Paskui 
>>> reiketu kazkaip joms duoti dumo,kad siek tiek jaustusi dumo skonis.
>>> Tada dedam i sloikus, iberiam druskos pipiru ar dar kokio bb. uzpilam 
>>> aliejum,uzsukam ir i autoklava.O ten jau nezinau kaip,visokios 
>>> atmosferos,pripusti oro,ikaitinti,atvesinti ir pn.
>>>
>>> Viena karta mes darem is auksliu tipo konservus:iskrostas,nuvalytas 
>>> auksles,pamarinavom.Apkepem keptuveje.
>>> Paskui sukisom i sloinikus,uzdengem dangteliais bet neuzsukom.
>>> Ir tuos sloikus puode su vandeniu virem, ten kokia valanda ar dvi 
>>> neprisimenu :) ir poto uzsukom.
>>> Nu ir po kokio menesio atsidarem,tu tipo konservu.Vienu zodziu xuinia 
>>> kazkokia gavosi :) Nu skonis panasu i konservus,bet tie kaulai liko 
>>> tokie patys kieti kaip ir paprastai zuvies kaulai buna.
>>>
>>>
>>> "Rokas" <r.radvilavicius@tkti.lt> wrote in message 
>>> news:hbh52f$amg$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Greitpuody tai kazkoky turiu, bet ka ir kaip ten jame su tom aukshlem 
>>>> daryt tai nezinau.
>>>>
>>>> "Satrapas" <rudigeris@takas.lt> wrote in message 
>>>> news:hbh459$916$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Kaikurie zvejai girdejau daro tipo "sprotus".Bet reikia tureti 
>>>>> geritpuodi(autoklava).
>>>>>
>>>>> "Rokas" <r.radvilavicius@tkti.lt> wrote in message 
>>>>> news:hbh19p$479$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> Su salyga, kad savo zvejybine karjera pradejau nuo aukšliu, tai ant 
>>>>>> ju geriausiai ranka atkalta. Bet vat ju pagaminimo receptu kaip ir 
>>>>>> nelabai zinau, o ypac didelio ( >2 kg) kiekio... Dazniausiai dabar 
>>>>>> jas dziovinu, bet gal yra kokiu kitokiu ju suvartojimo receptu?
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>>
>>
>>
>>
>
>