Tema: Re: Recepto Aukshlem
Autorius: Rokas
Data: 2009-10-19 16:08:41
Praktishkai bet kokioj didesnej upej 1 kg/h galima prigaudyt, tik yranga ir 
ranka reik atmushti...

"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:hbhn9s$bmf$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Tu geriau pasakyk kur ju prigaudei toki kieki?
>
> "Rokas" <r.radvilavicius@tkti.lt> wrote in message 
> news:hbhmrd$atd$1@trimpas.omnitel.net...
>> Ytariu, kad tie diedai geriausia recepta zino :) O shiaip jieshkau tokio 
>> recepto, kad kuo maziau prie kiekvienos aukshles gaisht reiketu - kad su 
>> visom ish kart kazka padaryt, nes kai prigaudai ju kelis kg, tai kelis 
>> kart ilgiau gaishti jas darinedamas ir valydamas...
>>
>> "Satrapas" <rudigeris@takas.lt> wrote in message 
>> news:hbhh9l$la$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Tai ne su actu marinavau.Paprastai druskyte pipiriukai cesnakiukai,nu 
>>> cia gal jau nemarinavimas vadinasi,kitaip kaipnors :)
>>>
>>> Paskui as tu auksliu nenesdavau namo.Prie nemuno krantines tai ateidavo 
>>> diedai ir nupirkdavo uz lita-du.Ka jie sujom daro neklausiau.
>>> Gal katem,gal shprotam,gal zakuske kokia pasidaro :)
>>>
>>>
>>>
>>> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
>>> news:hbhfli$thj$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Butu ta procedura atlikta autoklave,tu kauliuku praktiskai ir 
>>>> neberastum.Lygiai tas pats ir su actiniu marinatu uzpylus atsitiks,tik 
>>>> siuo atveju kaulai graziai atsiskiria nuo mesos.
>>>> Kodel jums nesigavo,tai sunku sprest.
>>>>
>>>> "Satrapas" <rudigeris@takas.lt> wrote in message 
>>>> news:hbhf9d$st4$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> as nedares tai  nezinau.
>>>>> Bet itariu tas auksles reikia iskrosti,nuvalyti,nuimti galvas..Paskui 
>>>>> reiketu kazkaip joms duoti dumo,kad siek tiek jaustusi dumo skonis.
>>>>> Tada dedam i sloikus, iberiam druskos pipiru ar dar kokio bb. uzpilam 
>>>>> aliejum,uzsukam ir i autoklava.O ten jau nezinau kaip,visokios 
>>>>> atmosferos,pripusti oro,ikaitinti,atvesinti ir pn.
>>>>>
>>>>> Viena karta mes darem is auksliu tipo konservus:iskrostas,nuvalytas 
>>>>> auksles,pamarinavom.Apkepem keptuveje.
>>>>> Paskui sukisom i sloinikus,uzdengem dangteliais bet neuzsukom.
>>>>> Ir tuos sloikus puode su vandeniu virem, ten kokia valanda ar dvi 
>>>>> neprisimenu :) ir poto uzsukom.
>>>>> Nu ir po kokio menesio atsidarem,tu tipo konservu.Vienu zodziu xuinia 
>>>>> kazkokia gavosi :) Nu skonis panasu i konservus,bet tie kaulai liko 
>>>>> tokie patys kieti kaip ir paprastai zuvies kaulai buna.
>>>>>
>>>>>
>>>>> "Rokas" <r.radvilavicius@tkti.lt> wrote in message 
>>>>> news:hbh52f$amg$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>> Greitpuody tai kazkoky turiu, bet ka ir kaip ten jame su tom aukshlem 
>>>>>> daryt tai nezinau.
>>>>>>
>>>>>> "Satrapas" <rudigeris@takas.lt> wrote in message 
>>>>>> news:hbh459$916$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>> Kaikurie zvejai girdejau daro tipo "sprotus".Bet reikia tureti 
>>>>>>> geritpuodi(autoklava).
>>>>>>>
>>>>>>> "Rokas" <r.radvilavicius@tkti.lt> wrote in message 
>>>>>>> news:hbh19p$479$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>>>>> Su salyga, kad savo zvejybine karjera pradejau nuo aukšliu, tai ant 
>>>>>>>> ju geriausiai ranka atkalta. Bet vat ju pagaminimo receptu kaip ir 
>>>>>>>> nelabai zinau, o ypac didelio ( >2 kg) kiekio... Dazniausiai dabar 
>>>>>>>> jas dziovinu, bet gal yra kokiu kitokiu ju suvartojimo receptu?
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>
>