Baigtu 20 minuciu neuzhtenka ne pro kur, gal but krosnyje ir galima per valanda, bet tai krosnis yra visai kitas reikalas, nieko panasaus i musu turimas. Kas del dievisko apvirtu sonkauliuku skonio, na gal, nesigynciosiu, nors as jau sioje vietoje imciau itarineti gliukomata. O seip jei kepi tuos sonkaulius padaze ar svo sultyse tsakant tai duok tu jiems drasiai 1h po folga ir kokiu 15 min atvirai o gal net ir ilgiau gali kepti. Night wrote: > Na zinai, valgiau tuos apvirtus ir keptus - sakau, skonis buvo dieviskas... > > Bandziau kepti uzdengtus folija ~20 min paskui atidengtus ~20 min - gavosi niego gero. Reikes pabandyti > gal ilgiau uztengtus - manau cia mano klaida buvo. Gal reiktu ant kokiu troskintu kopustu juos sudeti, > galvoju ir i orkaite. > > Sonkaulius visada stengiuosi nupjaustyti, kad neliktu dideliu mesos gabalu, na kad storis visur vienodas > butu ir vienu metu visur mesa iskeptu. > > trickyvic <meilas@meilas.lt> wrote in news:ia4jkb$bi4$1@trimpas.omnitel.net: > >> Cia jau panasiau, nes apvirtus sonkaulius kepti tai yra pornucha visiska. >> >> 1 Netiesa, kad marinadas negroje, groje ir dar kaip, lygiai taip pat >> kaip ir su belenkokia kitokia mesa, imkim kad ir sasla. >> 2 Sonkauliai kurie jau apvirti tai kazkokia nesamone >> 3 Kaip jau kolega Tomas minejo, geriausia juos kepti orkaiteje, po >> folija + ten jau tiesiai i ta skarda galima pavaryti truputeli BBQ ar >> dar kokio padazo, kai mesa paleis sultis tas visas geris susimaiso na ir >> tame "tusini" >> 4 Nujami folija ishemi sonkaulius, dedi ant griliaus apskrudini is visu >> pusiu, tepame tirstu kokiu geruliu padazu, kad anas karamelizuotusi ir >> vualia. >> 5 Dar vienas budas yra toks, kad sonkaulius viename gabale >> ismarinuojame, kabinam i rukykla ( 75C )tsakant ant karsto dumo kelias >> valandas palaikom, isemam, dedam ant groteliu ir ttt. >> >> O virti sonkauliai tai jau cia visai kitas patiekalas, nieko bendro su >> BBQ kauliukais neturi >> >> Tomas wrote: >>> 2010.10.25 11:23, Night raš?: >>> >>>> Nu bandau vakare daryti - turejau kaip tik marinuotu. Apviriau ir ant >>>> groteliu - gavosi sumautai sausi, bet >>>> skonis labai geras, ir nuo kaulo atsoka... Tai kaip padaryti, kad butu >>>> normaliai? Kepti uzdengtus, paskui >>>> tik ant grotu? >>> Pirma kepk ne ant grot?, o skardoj ir uždengtus folija. Pabaigoj >>> apskrudink atideng?s folij?. Gal pavyks - man kažkada gavosi neblogai >>> ... Reiks v?l pabandyt :D >