Tema: Re: Ka prie alaus atejus savaitgaliui?
Autorius: BigM
Data: 2009-05-21 12:53:03
Labai paprastai:

Pagrindiniai ingredientai:
2 dalys aliejaus, 1 dalis pieno (taip, taip, būtent pieno).

Procesas:
Su mikseriu viską gerai išplakti kol pasidarys vientisa majonezo 
konsistensijos masė. Jeigu nesusisuks, reiškias per daug pieno, tuomet po 
truputį aliejaus pilt plakant kol pradės "traukti" arba atvirkščiai - per 
daug sutrauks, tad gali tekti šiek tiek dapilti pieno iki reikiamos 
konsistencijos (skystumo, nes kai per tirštas tokis sprangus gaunasi...)

Papildomi ingredientai:
Toliau truputis česnako. Mes visumoj ~0.5 ltr kiekio dedam ~puse skiltelės. 
Druskytė, prieskoniukai pagal skonį (truputį pomidoro padažo dedu dėl 
spalvos ir švelnaus prieskonio).

Vartojimas:
Ilgam saugojimui netinkamas, tad daromas dažniausiai tam kartui ir iš karto 
suvartojamas.
Šį padažiuką naudojam prie gruzdintų sparnelių, tai sueina šauniai :)

"buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message 
news:mn.aa047d95620990c7.26571@gmx.net...
> Kaip padaryti naminį majonezą?
> Kažkada pabandžiau bet gavosi kažkokia neaiški skysta masė. Kažką dariau 
> ne taip, todėl labai norėtūsi išgirsti praktiškai tai dariusio žmogaus 
> patarimų :)