tai va. o ten kur seileta nostalgyje, tai priemescio mercadoj parodai katras gabalas ish belekiek rushiu tau grazestnis, ir nuo jo tau grazei nupjausto vietoj tiek kiek norisi ;) "ShowmanaZ" <Show-deleteit@takas.lt> wrote in message news:gv6qlb$4cg$1@trimpas.omnitel.net... >> "shimtas kinieciu" <theroyalwe@news.omnitel.net> wrote in message >> news:gv6n0a$ju$1@trimpas.omnitel.net... >> shitagi, maximine basturma nei ish toli nei ish arti nebuvo nieko >> panashaus >> su tikrai skane basturma kuria teko kazkuriuose kabokuose ragaut. >> o ir seranas pas mus tik sheshelis to ka valgo valencyje su barcelona ir >> visi tenais aplink. net seileta nostalgyje uzejo ;) > > "kažkuriuose kabakuose" > menu veikė Kauno senamiesty kabakiokas Galera. Ten kadais kepsnius an > žarijų kepė, daba nepamenu, bet berods armenas, ir vardą irgi pamiršau, > alaus kartu išgerdavom, bet buvo rimtas vyras, kaip čia pasakius, orus ir > nepasikėlęs, savas visiem ten besilankantiem pankam, bet niekad ne toks > kaip visi jie. Gamino labai skanius kelių rūšių šašlus, kebabą, IR!! Labai > skanią basturma. Tai buvo pirmas kartas, kai jos paragavau. Dabar mąstau, > ar tik ne tokia pat ir yra ta, kuri fasuota, IKI RIMI ir kai kuriuose > kabakuose pardavinėjama, nes menu tą nesausą aptepą, bet gal klystu, daug > metų jau pravėjo :) > > "maximinė basturma" > šita vat maximinė (beje, ir toji fasuota IKI/RIMI) basturma yra vienas > nedaugelio vytintų mėsgalių neturinčių to tokio, kaip aš vadinu, _senos > mėsos_ prieskonio. Beje, valgau kaip tik Jamon Iberico Moldeado kumpio > gabaliukus, jie turi tą prieskonį, ne tokį jau ir silpną. Kiek menu Jamon > Serano jį irgi turi. Nemaža lietuviškų fasuotų vytintų produktų dalis to > prieskonio neturi. Kaina - veik 160Lt/kg, tai jau sakyčiau daugokoka. Yra > skanesnių mėsyčių kiek mažesne kaina. > > nūūū ir galūūūgale pasiguosiu. > Gi planavau jampt tą Jamon Serano ble, ir spicialnai važiavau per pusę > Kauno lig hyper'io, bo šilainiuose su vytintos mėsytės pjaustymu VISADA > buvo ir yra bėdos, neretai iki skandalo. Nu nepjausto tos ble pardavėjos > nu nors tu jom ką. Aš dar suprantu, kai tikrai aparatas neveikia, diskas > pasenęs, dar kas... Bet kai pradeda varyt viena ant kitos mol tu > papjaustyk, aš reikalų turiu, ta kitai permeta darbą, ta trečiai ir t.t. > Vieną kart tiek sunervavo, kad net griežčiau pakalbėjau... Situacijos tai > nepakeitė, vis vien man niekas nieko nesupjaustė... > Geriausias atvejis buvo maždaug toks: paprašiau "150-170g basturma", jin > paėmė šliosą, peiliu - šnai, gabaliuką per porą pirštų... Nu ne šnai, > žinoma, čia ne daktariška, šnai nepadarysi, nebent > dzyru-dzyru-dzyru-dzyru-dzyru-dzyru-dzyru-dzyru-dzyru-dzyru... ir t.t. > O vat pramonės ir hyperio maksimkose dažnai tekdavo užtikt normaliai > papjaustytos vytintos mėsytės, todėl ir nulėkiau šįkart hyperin. > Žinoma, pjaustyklė buvo sugedus, papjaustytos mėsytės nebuvo, akis > užkliuvo už fasuoto gabaliuko, jį ir pajamiau. > Todėl ir ėdu vakuume fasuotą buvusį Jamon Iberico Moldeado po 160Lt/kg, > 90g už ~15Lt. Su senos mėsos prieskoniu. Nesiskundžiu :) Vytinta yra > vytinta, man ji skanesnė už bilenkokią rūkytą. > > > > -- > Pirčių įrengimas: www.tavopirtis.lt