Tema: Re: Ka prie alaus atejus savaitgaliui?
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2009-05-21 13:20:12
shitagi. o kur keushinei? ar mes kazka netaip girdeje busim ;)
"BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> wrote in message
news:gv389v$io2$1@trimpas.omnitel.net...
> Labai paprastai:
>
> Pagrindiniai ingredientai:
> 2 dalys aliejaus, 1 dalis pieno (taip, taip, būtent pieno).
>
> Procesas:
> Su mikseriu viską gerai išplakti kol pasidarys vientisa majonezo
> konsistensijos masė. Jeigu nesusisuks, reiškias per daug pieno, tuomet po
> truputį aliejaus pilt plakant kol pradės "traukti" arba atvirkščiai - per
> daug sutrauks, tad gali tekti šiek tiek dapilti pieno iki reikiamos
> konsistencijos (skystumo, nes kai per tirštas tokis sprangus gaunasi...)
>
> Papildomi ingredientai:
> Toliau truputis česnako. Mes visumoj ~0.5 ltr kiekio dedam ~puse
> skiltelės. Druskytė, prieskoniukai pagal skonį (truputį pomidoro padažo
> dedu dėl spalvos ir švelnaus prieskonio).
>
> Vartojimas:
> Ilgam saugojimui netinkamas, tad daromas dažniausiai tam kartui ir iš
> karto suvartojamas.
> Šį padažiuką naudojam prie gruzdintų sparnelių, tai sueina šauniai :)
>
> "buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message
> news:mn.aa047d95620990c7.26571@gmx.net...
>> Kaip padaryti naminį majonezą?
>> Kažkada pabandžiau bet gavosi kažkokia neaiški skysta masė. Kažką dariau
>> ne taip, todėl labai norėtūsi išgirsti praktiškai tai dariusio žmogaus
>> patarimų :)
>