nugi jeigi norisi inmerkti vieną, kitą, tai bandykit :) tiesiog šis padažas labai jau greit pasidaro, tik kad riebalų "bomba" gaunasi :) O jeigu reikia "tikrojo" majonezo, tai turiu išsisaugojęs vieną receptuką: Homemade Mayonnaise: 1 large egg 1 tablespoon fresh lemon juice 1/2 cup olive oil 1/2 cup vegetable oil 1/2 teaspoon salt Pinch freshly ground white pepper In a food processor or blender, blend the egg and lemon juice for 10 seconds. With the processor running, slowly pour in the oil through the feed tube and process until emulsified. (Should the mixture become too thick, with the machine running, add water 2 teaspoons at a time.) Add salt, pepper and pulse to blend. Transfer to an airtight container and refrigerate for at least 30 minutes before using. (The mayonnaise will keep tightly covered in the refrigerator for up to 24 hours.) "shimtas kinieciu" <theroyalwe@news.omnitel.net> wrote in message news:gv39ss$lib$1@trimpas.omnitel.net... shitagi. o kur keushinei? ar mes kazka netaip girdeje busim ;) "BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> wrote in message news:gv389v$io2$1@trimpas.omnitel.net... > Labai paprastai: > > Pagrindiniai ingredientai: > 2 dalys aliejaus, 1 dalis pieno (taip, taip, būtent pieno). > > Procesas: > Su mikseriu viską gerai išplakti kol pasidarys vientisa majonezo > konsistensijos masė. Jeigu nesusisuks, reiškias per daug pieno, tuomet po > truputį aliejaus pilt plakant kol pradės "traukti" arba atvirkščiai - per > daug sutrauks, tad gali tekti šiek tiek dapilti pieno iki reikiamos > konsistencijos (skystumo, nes kai per tirštas tokis sprangus gaunasi...) > > Papildomi ingredientai: > Toliau truputis česnako. Mes visumoj ~0.5 ltr kiekio dedam ~puse > skiltelės. Druskytė, prieskoniukai pagal skonį (truputį pomidoro padažo > dedu dėl spalvos ir švelnaus prieskonio). > > Vartojimas: > Ilgam saugojimui netinkamas, tad daromas dažniausiai tam kartui ir iš > karto suvartojamas. > Šį padažiuką naudojam prie gruzdintų sparnelių, tai sueina šauniai :) > > "buran" <NOaldutiSPAM@gmx.net> wrote in message > news:mn.aa047d95620990c7.26571@gmx.net... >> Kaip padaryti naminį majonezą? >> Kažkada pabandžiau bet gavosi kažkokia neaiški skysta masė. Kažką dariau >> ne taip, todėl labai norėtūsi išgirsti praktiškai tai dariusio žmogaus >> patarimų :) >