Tema: Re: Puodas ... didelis
Autorius: S54
Data: 2014-08-26 13:29:16
kibire tu, puodo sonai daugiausia uzkaista nuo uogienes, o ne nuo dujines. 
Pagal tavo debiliska teorija ont indukcines verdant puoda, dangtis yra 
shaltas, nes indukcine kaitina tik dugna, ane ?


"CodeC"  wrote in message news:lthad8$47d$1@trimpas.omnitel.net...

pagrindine tavo atveju problema yra ta, kad kaista tik puodo dugnas. ir
kaista labai smarkiai. verdant ant dujines ir net paprastos elektrines,
kaista ir puodo shonai. dujines atveju labiau, elektrines maziau.
indukcine kaitlente tokiems dalykams yra labiausiai netinkama.
tokiu dideliu puodu ir dar salia to greitpuodziu atveju visas tas
indukcines teorinis ekonomiskumas ir karscio sukoncentravimas i pada
pasireiskia atvirksciu efektu, tai minusas, o ne pliusas.
nemazai turiu patirties su DIDELIU greitpuodziu, i kuri telpa apie
dvidesimt puslitriuku stiklainiu. kurio pilno vienas nepakelsi. su tokiu
ant indukcines butu isvis be sansu.
beveik kasdien naudojam paprasta 'civilini' greitpuodi. ant dujines pats
tas, ant elektrines so-so, ant indukcines gaunasi totalus briedas,
nepanaudojamas daiktas.

On 08/26/2014 08:54 AM, Audrius wrote:
>> Jo, greichiausiai taip ir bus - puodas 34, kaitvete 21, tiesa ten rasho,
>> kad po dvi susijungia i kruva, tai galetu shiek tiek gelbeti, vis 
>> didesnis
>> puodo plotas kaistu - nu bet chia priklausomai, kaip rites ishdestytos.
>
> Matai .......... tarp dviejų kaitviečių vistiek yra zona kurios indukcija 
> nepaima, ir užstačius ant dviejų gaunasi kad tik puodo kraštai dviejuose 
> vietose kaista, vadinasi reikia platesnio puodo dugno. Nors reikėtu 
> pabandyti, nes tarp kaitviečių centų yra tik 24 cm. Bet vėlgi, logišlkai 
> mastant tai būtu racionalu jei puodo dugnas būtu kvadratinis :))  o kai 
> jis apvalus, tai užgula tik po pusę abiejų kaitviečių.
>
>> Nu o tavo situacijoje teorishkai bandychiau taip:
>> kol shalta, dechiau 14+Power, o paskui dar bishky palikchiau 14 ir
>> palaipsniui mazhinchiau iki 6-7. Nu bet visa ta laika reiktu viska 
>> stebeti
>
> Abejoju ar taip gausis, nes jau po keletos sekundžių intensyvaus kaitinimo 
> pradeda traukti puodo turinį, juk pats puodo dugnas patampa kaitinimo 
> elementu, o verdi ne sriubą bet tirštą, vos ne košę mišrainę, vadinasi 
> pats puodo turinys yra prispaustas prie kaitinimo elemento(dugno). Turiu 
> išsitekines tokį medinį kočėlą maišymui, tai prie 12 maišant jau po kelių 
> minučių jauti jog dugnas darosi nebe slidus, vadinasi traukia, o ir kokiu 
> sporto meistru reikia būti, kad bent valandą pastoviai su kočėlu maišyti 
> tokią košę.
>
>> ir maishyti, ir tai vistiek procesas uzhtruktu zheuriai ilgai. Tiesa
>> mazhinant ant kiekvienos zhemesnes pakopos butu galima ishlaikyti vis
>> ilgiau ir gal net ishpradziu trumpam, o ant zhemesniu padaliu vis
>> ilgesniam laikui eitu uzhdeti dangti ir nemaishyti. O ekspermento vardan
>> apskritsai pameginchiau palikti ant kokiu 7(6? 8??) beveik nuo pat 
>> pradziu
>> uzhdengus ir taip ilgam, visai gali buti kad po kokios valandos kitos
>> rastum lengvai kunkuliuojanti virala ir visai neprisvilusi.
>
> Aha.............. 8 ar 7 padalą įjungi tik kai nori jog ramiai virtu koks 
> penkių litrų puodas. Tenka virti girą, tai žinau kad vanduo 24 litrų 
> uždengtame puode ant 8 padalos neverda, o vos juda, tai jau logiškai 
> mastant puodas pritarkuotas burokų sunkiai užkais iki virimo ir poros 
> valandų tikrai neužteks plius pastovus maišymas mišrainę gali paversti 
> tyrele :)))
> Čia vistiktai matau vieną išeitį, tai koks nors dedamas į vidų dugnelis su 
> skylutėmis, kad galėtu cirkuliuoti skystis, o prie dugno nesiglaustu kieta 
> frakcija, tipo svogūnai, paprika ir t.t. Vadinasi tokiems dugnams yra 
> paklausa, o pasiūlos, kiek suprantu, nelabai?
>
> Dėkui už mintis
>
>
>
>