Tema: Re: Puodas ... didelis
Autorius: CodeC
Data: 2014-08-26 14:01:41
On 08/26/2014 01:29 PM, S54 wrote:
> kibire tu, puodo sonai daugiausia uzkaista nuo uogienes, o ne nuo
> dujines. Pagal tavo debiliska teorija ont indukcines verdant puoda,
> dangtis yra shaltas, nes indukcine kaitina tik dugna, ane ?

aciu aciu, tokie itaigus ir emocingi argumentai. patys stipriausi.
cia va suradau kas surases nepatingejes tokiems kaip tu kritikams, kurie 
patys nieko realybej neisbande kitus protina:

http://www.hippressurecooking.com/7-dos-donts-of-pressure-cooking-with-induction/

kad paciam mazai kas savaime suprantama ir sunkiai daeina elementarus 
dalykai be paskaitu, tai gal nereikia apie kitus pagal tai sprest ?

man tai kazkaip realybej viskas pasimate kas ir kaip, atitiko kas cia 
surasyta, ir nereikejo skaityt paraidziui paaiskinimo, tau itariu ir tas 
nepades.

>
>
> "CodeC"  wrote in message news:lthad8$47d$1@trimpas.omnitel.net...
>
> pagrindine tavo atveju problema yra ta, kad kaista tik puodo dugnas. ir
> kaista labai smarkiai. verdant ant dujines ir net paprastos elektrines,
> kaista ir puodo shonai. dujines atveju labiau, elektrines maziau.
> indukcine kaitlente tokiems dalykams yra labiausiai netinkama.
> tokiu dideliu puodu ir dar salia to greitpuodziu atveju visas tas
> indukcines teorinis ekonomiskumas ir karscio sukoncentravimas i pada
> pasireiskia atvirksciu efektu, tai minusas, o ne pliusas.
> nemazai turiu patirties su DIDELIU greitpuodziu, i kuri telpa apie
> dvidesimt puslitriuku stiklainiu. kurio pilno vienas nepakelsi. su tokiu
> ant indukcines butu isvis be sansu.
> beveik kasdien naudojam paprasta 'civilini' greitpuodi. ant dujines pats
> tas, ant elektrines so-so, ant indukcines gaunasi totalus briedas,
> nepanaudojamas daiktas.
>
> On 08/26/2014 08:54 AM, Audrius wrote:
>>> Jo, greichiausiai taip ir bus - puodas 34, kaitvete 21, tiesa ten rasho,
>>> kad po dvi susijungia i kruva, tai galetu shiek tiek gelbeti, vis
>>> didesnis
>>> puodo plotas kaistu - nu bet chia priklausomai, kaip rites ishdestytos.
>>
>> Matai .......... tarp dviejų kaitviečių vistiek yra zona kurios
>> indukcija nepaima, ir užstačius ant dviejų gaunasi kad tik puodo
>> kraštai dviejuose vietose kaista, vadinasi reikia platesnio puodo
>> dugno. Nors reikėtu pabandyti, nes tarp kaitviečių centų yra tik 24
>> cm. Bet vėlgi, logišlkai mastant tai būtu racionalu jei puodo dugnas
>> būtu kvadratinis :))  o kai jis apvalus, tai užgula tik po pusę abiejų
>> kaitviečių.
>>
>>> Nu o tavo situacijoje teorishkai bandychiau taip:
>>> kol shalta, dechiau 14+Power, o paskui dar bishky palikchiau 14 ir
>>> palaipsniui mazhinchiau iki 6-7. Nu bet visa ta laika reiktu viska
>>> stebeti
>>
>> Abejoju ar taip gausis, nes jau po keletos sekundžių intensyvaus
>> kaitinimo pradeda traukti puodo turinį, juk pats puodo dugnas patampa
>> kaitinimo elementu, o verdi ne sriubą bet tirštą, vos ne košę
>> mišrainę, vadinasi pats puodo turinys yra prispaustas prie kaitinimo
>> elemento(dugno). Turiu išsitekines tokį medinį kočėlą maišymui, tai
>> prie 12 maišant jau po kelių minučių jauti jog dugnas darosi nebe
>> slidus, vadinasi traukia, o ir kokiu sporto meistru reikia būti, kad
>> bent valandą pastoviai su kočėlu maišyti tokią košę.
>>
>>> ir maishyti, ir tai vistiek procesas uzhtruktu zheuriai ilgai. Tiesa
>>> mazhinant ant kiekvienos zhemesnes pakopos butu galima ishlaikyti vis
>>> ilgiau ir gal net ishpradziu trumpam, o ant zhemesniu padaliu vis
>>> ilgesniam laikui eitu uzhdeti dangti ir nemaishyti. O ekspermento vardan
>>> apskritsai pameginchiau palikti ant kokiu 7(6? 8??) beveik nuo pat
>>> pradziu
>>> uzhdengus ir taip ilgam, visai gali buti kad po kokios valandos kitos
>>> rastum lengvai kunkuliuojanti virala ir visai neprisvilusi.
>>
>> Aha.............. 8 ar 7 padalą įjungi tik kai nori jog ramiai virtu
>> koks penkių litrų puodas. Tenka virti girą, tai žinau kad vanduo 24
>> litrų uždengtame puode ant 8 padalos neverda, o vos juda, tai jau
>> logiškai mastant puodas pritarkuotas burokų sunkiai užkais iki virimo
>> ir poros valandų tikrai neužteks plius pastovus maišymas mišrainę gali
>> paversti tyrele :)))
>> Čia vistiktai matau vieną išeitį, tai koks nors dedamas į vidų
>> dugnelis su skylutėmis, kad galėtu cirkuliuoti skystis, o prie dugno
>> nesiglaustu kieta frakcija, tipo svogūnai, paprika ir t.t. Vadinasi
>> tokiems dugnams yra paklausa, o pasiūlos, kiek suprantu, nelabai?
>>
>> Dėkui už mintis
>>
>>
>>
>>
>