skaitei bet ta linka? boba uzsukus ant pilno gazo indukcine nustebo kad viskas svyla ? Matau kad ne tik tau truksta proto kad indukcine sugebet naudotis. "CodeC" wrote in message news:lthpel$olc$1@trimpas.omnitel.net... On 08/26/2014 01:29 PM, S54 wrote: > kibire tu, puodo sonai daugiausia uzkaista nuo uogienes, o ne nuo > dujines. Pagal tavo debiliska teorija ont indukcines verdant puoda, > dangtis yra shaltas, nes indukcine kaitina tik dugna, ane ? aciu aciu, tokie itaigus ir emocingi argumentai. patys stipriausi. cia va suradau kas surases nepatingejes tokiems kaip tu kritikams, kurie patys nieko realybej neisbande kitus protina: http://www.hippressurecooking.com/7-dos-donts-of-pressure-cooking-with-induction/ kad paciam mazai kas savaime suprantama ir sunkiai daeina elementarus dalykai be paskaitu, tai gal nereikia apie kitus pagal tai sprest ? man tai kazkaip realybej viskas pasimate kas ir kaip, atitiko kas cia surasyta, ir nereikejo skaityt paraidziui paaiskinimo, tau itariu ir tas nepades. > > > "CodeC" wrote in message news:lthad8$47d$1@trimpas.omnitel.net... > > pagrindine tavo atveju problema yra ta, kad kaista tik puodo dugnas. ir > kaista labai smarkiai. verdant ant dujines ir net paprastos elektrines, > kaista ir puodo shonai. dujines atveju labiau, elektrines maziau. > indukcine kaitlente tokiems dalykams yra labiausiai netinkama. > tokiu dideliu puodu ir dar salia to greitpuodziu atveju visas tas > indukcines teorinis ekonomiskumas ir karscio sukoncentravimas i pada > pasireiskia atvirksciu efektu, tai minusas, o ne pliusas. > nemazai turiu patirties su DIDELIU greitpuodziu, i kuri telpa apie > dvidesimt puslitriuku stiklainiu. kurio pilno vienas nepakelsi. su tokiu > ant indukcines butu isvis be sansu. > beveik kasdien naudojam paprasta 'civilini' greitpuodi. ant dujines pats > tas, ant elektrines so-so, ant indukcines gaunasi totalus briedas, > nepanaudojamas daiktas. > > On 08/26/2014 08:54 AM, Audrius wrote: >>> Jo, greichiausiai taip ir bus - puodas 34, kaitvete 21, tiesa ten rasho, >>> kad po dvi susijungia i kruva, tai galetu shiek tiek gelbeti, vis >>> didesnis >>> puodo plotas kaistu - nu bet chia priklausomai, kaip rites ishdestytos. >> >> Matai .......... tarp dviejų kaitviečių vistiek yra zona kurios >> indukcija nepaima, ir užstačius ant dviejų gaunasi kad tik puodo >> kraštai dviejuose vietose kaista, vadinasi reikia platesnio puodo >> dugno. Nors reikėtu pabandyti, nes tarp kaitviečių centų yra tik 24 >> cm. Bet vėlgi, logišlkai mastant tai būtu racionalu jei puodo dugnas >> būtu kvadratinis :)) o kai jis apvalus, tai užgula tik po pusę abiejų >> kaitviečių. >> >>> Nu o tavo situacijoje teorishkai bandychiau taip: >>> kol shalta, dechiau 14+Power, o paskui dar bishky palikchiau 14 ir >>> palaipsniui mazhinchiau iki 6-7. Nu bet visa ta laika reiktu viska >>> stebeti >> >> Abejoju ar taip gausis, nes jau po keletos sekundžių intensyvaus >> kaitinimo pradeda traukti puodo turinį, juk pats puodo dugnas patampa >> kaitinimo elementu, o verdi ne sriubą bet tirštą, vos ne košę >> mišrainę, vadinasi pats puodo turinys yra prispaustas prie kaitinimo >> elemento(dugno). Turiu išsitekines tokį medinį kočėlą maišymui, tai >> prie 12 maišant jau po kelių minučių jauti jog dugnas darosi nebe >> slidus, vadinasi traukia, o ir kokiu sporto meistru reikia būti, kad >> bent valandą pastoviai su kočėlu maišyti tokią košę. >> >>> ir maishyti, ir tai vistiek procesas uzhtruktu zheuriai ilgai. Tiesa >>> mazhinant ant kiekvienos zhemesnes pakopos butu galima ishlaikyti vis >>> ilgiau ir gal net ishpradziu trumpam, o ant zhemesniu padaliu vis >>> ilgesniam laikui eitu uzhdeti dangti ir nemaishyti. O ekspermento vardan >>> apskritsai pameginchiau palikti ant kokiu 7(6? 8??) beveik nuo pat >>> pradziu >>> uzhdengus ir taip ilgam, visai gali buti kad po kokios valandos kitos >>> rastum lengvai kunkuliuojanti virala ir visai neprisvilusi. >> >> Aha.............. 8 ar 7 padalą įjungi tik kai nori jog ramiai virtu >> koks penkių litrų puodas. Tenka virti girą, tai žinau kad vanduo 24 >> litrų uždengtame puode ant 8 padalos neverda, o vos juda, tai jau >> logiškai mastant puodas pritarkuotas burokų sunkiai užkais iki virimo >> ir poros valandų tikrai neužteks plius pastovus maišymas mišrainę gali >> paversti tyrele :))) >> Čia vistiktai matau vieną išeitį, tai koks nors dedamas į vidų >> dugnelis su skylutėmis, kad galėtu cirkuliuoti skystis, o prie dugno >> nesiglaustu kieta frakcija, tipo svogūnai, paprika ir t.t. Vadinasi >> tokiems dugnams yra paklausa, o pasiūlos, kiek suprantu, nelabai? >> >> Dėkui už mintis >> >> >> >> >