jau grizai is ten? tai dar papasakok kaip gerai kad dujine sildo keptuves krastus kai kepi karbonada "CodeC" wrote in message news:ltib9i$e0c$1@trimpas.omnitel.net... On 2014.08.26 14:48, S54 wrote: > skaitei bet ta linka? aha, tas dvi tavo skaitytas eilutes irgi. > boba uzsukus ant pilno gazo indukcine nustebo kad viskas svyla ? Matau ne. > kad ne tik tau truksta proto kad indukcine sugebet naudotis. paklausei ir iskart pamatei - atsakei? ajk perskaityk viska kas parasyta, zek rasi nuo ko dangtis ir sonai kaista. ir kas gaunasi greitpuodi ant indukcines padejus, jei jau ant tiek bukas esi, kad gamindamas pats nejauti skirtumo, tai neturiu ka tau pasakyt. bet matomai kad daugiau kalbi nei gamini, nes gamina tai gi 'boba'. o atsakymas i visus tavo asmeniskumus ir pasiulymus vienas: ------------------> NX. > > > "CodeC" wrote in message news:lthpel$olc$1@trimpas.omnitel.net... > > On 08/26/2014 01:29 PM, S54 wrote: >> kibire tu, puodo sonai daugiausia uzkaista nuo uogienes, o ne nuo >> dujines. Pagal tavo debiliska teorija ont indukcines verdant puoda, >> dangtis yra shaltas, nes indukcine kaitina tik dugna, ane ? > > aciu aciu, tokie itaigus ir emocingi argumentai. patys stipriausi. > cia va suradau kas surases nepatingejes tokiems kaip tu kritikams, kurie > patys nieko realybej neisbande kitus protina: > > http://www.hippressurecooking.com/7-dos-donts-of-pressure-cooking-with-induction/ > > > kad paciam mazai kas savaime suprantama ir sunkiai daeina elementarus > dalykai be paskaitu, tai gal nereikia apie kitus pagal tai sprest ? > > man tai kazkaip realybej viskas pasimate kas ir kaip, atitiko kas cia > surasyta, ir nereikejo skaityt paraidziui paaiskinimo, tau itariu ir tas > nepades. > >> >> >> "CodeC" wrote in message news:lthad8$47d$1@trimpas.omnitel.net... >> >> pagrindine tavo atveju problema yra ta, kad kaista tik puodo dugnas. ir >> kaista labai smarkiai. verdant ant dujines ir net paprastos elektrines, >> kaista ir puodo shonai. dujines atveju labiau, elektrines maziau. >> indukcine kaitlente tokiems dalykams yra labiausiai netinkama. >> tokiu dideliu puodu ir dar salia to greitpuodziu atveju visas tas >> indukcines teorinis ekonomiskumas ir karscio sukoncentravimas i pada >> pasireiskia atvirksciu efektu, tai minusas, o ne pliusas. >> nemazai turiu patirties su DIDELIU greitpuodziu, i kuri telpa apie >> dvidesimt puslitriuku stiklainiu. kurio pilno vienas nepakelsi. su tokiu >> ant indukcines butu isvis be sansu. >> beveik kasdien naudojam paprasta 'civilini' greitpuodi. ant dujines pats >> tas, ant elektrines so-so, ant indukcines gaunasi totalus briedas, >> nepanaudojamas daiktas. >> >> On 08/26/2014 08:54 AM, Audrius wrote: >>>> Jo, greichiausiai taip ir bus - puodas 34, kaitvete 21, tiesa ten >>>> rasho, >>>> kad po dvi susijungia i kruva, tai galetu shiek tiek gelbeti, vis >>>> didesnis >>>> puodo plotas kaistu - nu bet chia priklausomai, kaip rites ishdestytos. >>> >>> Matai .......... tarp dviejų kaitviečių vistiek yra zona kurios >>> indukcija nepaima, ir užstačius ant dviejų gaunasi kad tik puodo >>> kraštai dviejuose vietose kaista, vadinasi reikia platesnio puodo >>> dugno. Nors reikėtu pabandyti, nes tarp kaitviečių centų yra tik 24 >>> cm. Bet vėlgi, logišlkai mastant tai būtu racionalu jei puodo dugnas >>> būtu kvadratinis :)) o kai jis apvalus, tai užgula tik po pusę abiejų >>> kaitviečių. >>> >>>> Nu o tavo situacijoje teorishkai bandychiau taip: >>>> kol shalta, dechiau 14+Power, o paskui dar bishky palikchiau 14 ir >>>> palaipsniui mazhinchiau iki 6-7. Nu bet visa ta laika reiktu viska >>>> stebeti >>> >>> Abejoju ar taip gausis, nes jau po keletos sekundžių intensyvaus >>> kaitinimo pradeda traukti puodo turinį, juk pats puodo dugnas patampa >>> kaitinimo elementu, o verdi ne sriubą bet tirštą, vos ne košę >>> mišrainę, vadinasi pats puodo turinys yra prispaustas prie kaitinimo >>> elemento(dugno). Turiu išsitekines tokį medinį kočėlą maišymui, tai >>> prie 12 maišant jau po kelių minučių jauti jog dugnas darosi nebe >>> slidus, vadinasi traukia, o ir kokiu sporto meistru reikia būti, kad >>> bent valandą pastoviai su kočėlu maišyti tokią košę. >>> >>>> ir maishyti, ir tai vistiek procesas uzhtruktu zheuriai ilgai. Tiesa >>>> mazhinant ant kiekvienos zhemesnes pakopos butu galima ishlaikyti vis >>>> ilgiau ir gal net ishpradziu trumpam, o ant zhemesniu padaliu vis >>>> ilgesniam laikui eitu uzhdeti dangti ir nemaishyti. O ekspermento >>>> vardan >>>> apskritsai pameginchiau palikti ant kokiu 7(6? 8??) beveik nuo pat >>>> pradziu >>>> uzhdengus ir taip ilgam, visai gali buti kad po kokios valandos kitos >>>> rastum lengvai kunkuliuojanti virala ir visai neprisvilusi. >>> >>> Aha.............. 8 ar 7 padalą įjungi tik kai nori jog ramiai virtu >>> koks penkių litrų puodas. Tenka virti girą, tai žinau kad vanduo 24 >>> litrų uždengtame puode ant 8 padalos neverda, o vos juda, tai jau >>> logiškai mastant puodas pritarkuotas burokų sunkiai užkais iki virimo >>> ir poros valandų tikrai neužteks plius pastovus maišymas mišrainę gali >>> paversti tyrele :))) >>> Čia vistiktai matau vieną išeitį, tai koks nors dedamas į vidų >>> dugnelis su skylutėmis, kad galėtu cirkuliuoti skystis, o prie dugno >>> nesiglaustu kieta frakcija, tipo svogūnai, paprika ir t.t. Vadinasi >>> tokiems dugnams yra paklausa, o pasiūlos, kiek suprantu, nelabai? >>> >>> Dėkui už mintis >>> >>> >>> >>> >> >