Na tai panašūs ir yra visokie pramoniniai cepelinai, pardavinėjami pusfabrikačių pavidalu. Ir nieko nuodingo tame aprašyme neišvardijai. Beje, kas tie "masės fiksatoriai"? Dėl pašvinkusios mėsos - esu įsitikinęs kad žymiai didesnė tikimybė jos gauti kokioje nors cepelininėje, kebebinėje, kitoje valgyklėlėje nei McDonalde, kuris dirba pagal standartizuotas procedūras ir turi kažkokią kokybės kontrolę. "Veikejas" <bishopaz@centras.lt> wrote in message news:idnqf5$qj6$1@trimpas.omnitel.net... > ishsivirk cepelinus pridek chemijos kad ilgai negestu pridek skonio > stiprikliu, mases fiksatoriu ir kitu nesamoniu tada uzshaldyk, palaikyk 1-2 > metus atshildyk ir tada valgyk va tada gausi mako varianta. > > Taip galima apsinuodyti ir sviezia mesa jei ji nebuvo tikrinta pas > veterinoriu ar buvo neteisingai laikoma, bet tam yra galva ant peciu. > > "RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message news:idnokj$njg$1@trimpas.omnitel.net... >> Studentu būdamas esu apsinuodijęs cepelinais su pašvinkusia mėsa. Kodėl >> cepelinai būtinai naminis ir šviežias (komponentų prasme) maistas? Bulvės >> gali būti kelių mėnesių senumo, neaišku ką naudojant išaugintos. Kiauliena >> gali būti naišku kokio senumo, neaišku kuo ta kiaulė šerta. Spirgučiai >> irgi neišku kokio senumo, neaišku iš kuo šertos kiaulės, ir aplamai >> cholesterolio šaltinis. Grietinė - neaišku kokio senumo, neaišku iš kuo >> šertų ir kokiomis ligomis sergančios karvės, iš neaiškaus švarumo pieno, >> arba iš viso iš neaiškios kilmės gyvulinių ir augalinių riebalų. >> >> O dabar išvardink tuos kenksmingus cheminius priedus, dedamus į McDonaldo >> sumuštinį. >> >> >> >> "Veikejas" <bishopaz@centras.lt> wrote in message >> news:idnn1e$l45$1@trimpas.omnitel.net... >>> cepelinai nuo mako skiriasi tuo , kad vienas yra naminis SVIEZIAS maistas >>> o >>> kitas begalinio vartojimo negendantis neaishkios kilmes produktas >>> prifarshiruotas cheminiu priedu. >>> >>> "RaR" <RaR@lt.lt> wrote in message >>> news:idni9l$dl6$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Tai kuo tas McDonald blogesnis uz cepelinus? McDonald atveju svarbu >>>> kiekis, nes aplamai nieko kenksmingo ten nera. Be to reikia skirti ir >>>> dalykus, kurie kelia problemas pagrinde juos vartojantiems ir tuos, >>>> kurie >>>> kelia problemu aplinkiniams. >>>> >>>> Pirmoje vietoje pagal poveiki aplinkiniams - pvz. rukymas viesosiose >>>> vietose. Tuomet nerukantieji priversti kvepuoti prirukytu oru. Todel >>>> draudimas riboti rukyma viesosiose erdvese yra ne zogaus laisviu >>>> ribojimas, bet ju laisves kvepuoti neuzterstu oru gynimas. Su tuo >>>> arsiausiai ir kovojama. >>>> >>>> Vartojant alkoholi - nevisai tiesioginis, bet irodytas labai akivaizdus >>>> poveikis aplinkiniams. Isgere linke konfliktuoti, smurtauti, daro >>>> daugiau >>>> pavojingu aplinkiniams netyciniu klaidu. Del to ir bandoma riboti tu >>>> pasekmiu priezastis - alkoholio vartojima. >>>> >>>> Kai zmogus samoningai valgo jam nesveika maista - siu veiksmu poveikis >>>> dar >>>> maziau akivaizdus aplinkiniams. Bet kai yra valstybine medicina, del >>>> tokiu >>>> zmoniu didesnio sergamumo padideja mokestine nasta visai visuomenei. >>>> Esant >>>> privaciai draudiminei sveikatos apsaugai, i tai kreipia demesi draudimo >>>> kompanijos - joms svarbus bet koks rizikos padidejimas kliento >>>> sveikatai. >>>> Todel sveika mityba irgi rupinamasi valstybes mastu. >>>> >>>> >>>> >>>> >>>> "Linas Petkevicius" <linas@NONONOglservices.lt> wrote in message >>>> news:idngo7$att$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>O tai blogas maitinimasis nekenkia? Kodel su tuo nereikia kovot? >>>>>Pavyzdziui >>>>> iki 18-os metu uzdrausti I MC Donald'a, o po 22 valandos leist tik >>>>> arbata >>>>> ten. >>>>> >>>>> "Dex" wrote in message news:idnga8$a5e$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> >>>>> Na ir ka? >>>>> Tai metysimes dabar grafikais? :) >>>>> As gi nepriestarauju, kad pagrindines mirtingumo priezastys yra >>>>> kraujotakos ligos. Bet kai jas sukelia taip pat ir alkoholis (o kai kur >>>>> teigiama, kad alkoholis yra pagrindine siu ligu priezastis) tai nematau >>>>> logikos tavo rasymuose. >>>>> >>> >>> > >