On Wed, 3 Mar 2010 10:17:21 +0200, TranZOO wrote: > nutai recepta 'v studiju' ! Darau „iš akies“, tav visi kiekiai tik apytykslūs. 200 ml grietinės 200 ml majonezo (Slobodos „Provansal“) arbatinias šaukštelis Vorčesterio padažo Pusė šaukštelio garstyčių miltelių, maltų juodųjų pipirų sūrio su mėlynu pelėsiu (geriau trapus) - dedu iš akies tiek, kad pasėmus padažą arbatiniu šaukšteliu jame būtų keletas sūrio gabaliukų. Turbūt iki 100g sueina. Darymas elementarus: sumaišome sudėtines dalis ir paliekame šaldytuve bent pusdieniui tam, kad sūrio skoniu persismelktų visas padažas. Aš paprastai padažą susimaišau iš vakaro, o kitą dieną naudojame. Druskos nereikia, padažas įgaus sūrumo nuo sūrio. Dar primygtinai rekomenduoju naudoti Slobodos Provansal majonezą. Tuoj paaiškinsiu kodėl. Bedarant su kitais majonezais, padažas būdavo naudotinas tik 1-2 dienas, paskui jis labai smarkiai suskystėdavo. Paskutinį kartą dariau su tuo išgirtuoju Slobodos Provansal ir, mūsų visų nuostabai, padažas po kelių dienų vis dar buvo tirštas. Nežinau ar tai tikrai majonezo nuopelnas (gal pelėsis sūryje koks kitoks pasitaikė), bet toks įspūdis, kad būtent jis padėjo. -- Edvinas