Tema: Re: krienų ir varškės padažas
Autorius: BigM
Data: 2009-12-09 14:52:54
tokie blynai populiarūs dzūkijoje (bent jau Varėnos kraštuose). Žmona iki 
šiolei su nostalgija pasakoja apie juos, kai močiutė kas rytą kepdavo tokius 
blynus, o paskui pietums likusius nesuvalgytus iš naujo apkepdavo berods 
užpilant pienu (kad minkštesni būtų).

kiek pamenu irgi ten prie tų blynų būdavo kiaušinių/riebalų padažas.


"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:hfo69r$li9$1@trimpas.omnitel.net...
> Siek tiek ne apie tai ko klausei . Gal gali paaiskint kas cia per 
> patiekalas tie dideli bulviniai blynai - nesu tikrai niekada tokiu mates 
> ir neisivaizduoju kaip juos keptuveje iskept. Kokioje nors krosnyje, tai 
> galiu daleist ,kad iamnoma iskept, bet keptuveje, tai niekaip. Per kiek 
> laiko jie iskepa ir kodel sakei,kad kepami jie ant aliejaus- argi kaimuose 
> kas nors kepimui naudoja alieju?