tokie blynai populiarūs dzūkijoje (bent jau Varėnos kraštuose). Žmona iki šiolei su nostalgija pasakoja apie juos, kai močiutė kas rytą kepdavo tokius blynus, o paskui pietums likusius nesuvalgytus iš naujo apkepdavo berods užpilant pienu (kad minkštesni būtų). kiek pamenu irgi ten prie tų blynų būdavo kiaušinių/riebalų padažas. "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:hfo69r$li9$1@trimpas.omnitel.net... > Siek tiek ne apie tai ko klausei . Gal gali paaiskint kas cia per > patiekalas tie dideli bulviniai blynai - nesu tikrai niekada tokiu mates > ir neisivaizduoju kaip juos keptuveje iskept. Kokioje nors krosnyje, tai > galiu daleist ,kad iamnoma iskept, bet keptuveje, tai niekaip. Per kiek > laiko jie iskepa ir kodel sakei,kad kepami jie ant aliejaus- argi kaimuose > kas nors kepimui naudoja alieju?