Povilas wrote: > Siek tiek ne apie tai ko klausei . Gal gali paaiskint kas cia per > patiekalas tie dideli bulviniai blynai - nesu tikrai niekada tokiu mates > ir neisivaizduoju kaip juos keptuveje iskept. Kokioje nors krosnyje, tai > galiu daleist ,kad iamnoma iskept, bet keptuveje, tai niekaip. Per kiek > laiko jie iskepa ir kodel sakei,kad kepami jie ant aliejaus- argi > kaimuose kas nors kepimui naudoja alieju? > > P.S.O kas link to padazo, tai patarciau det I varske grietine, o veliau > dadedinet krienus, kol pasieksi norima skoni . As tai visada is akies > tokius dalykus darau. O vasara I varskinius padazus prie mesos arba > keptu darzoviu ,tai dar ir metu kapotu ivarvolinu. > Xmm, tai papasčiausiai sutarkuojamos bulvės, dedama truputis miltų druska, kiaušinis įmušamas... Na, kaip ir mažiems panašiai. Tik skirtumas tas, kad pilama nedaug aliejaus ir dedama daugiau tešlos nei mažiems bulviniams blynams. Na ir paskleidžiama per visą keptuvę. Tokie storoki blynai gaunasi, bet ne tokie riebūs kaip mažučiai aliejuj kepti. Na o padažas su kiaušiniais ir spirgais bei riebalais originalus būdavo, bet mieste pritaikėm aliejų :) Jis atskirai kepamas. Na, tokie blynai kepami būdavo Ignalinos rajone. Bet kiek lankiausi Vilniaus rajone ir Takų rajono (draugų) kaimuose, ten jiems močiutės irgi tuos didelius blynus per visą keptuvę kepė. Galėsiu nufotkint, kaip tik savaitgalį nusimato. Žinoma, kepu keptuvėje ant dujinės, o ne pečiui :) -- Vaidas