Tas monstras kai tik iš vienos pusės pakepęs yra gana elastingas ir tąsus. Ta prasme jis minkštas ir tvirtas ir bėja net iškepęs nesukietėja, todėl kai aš juos valgau - suvynioju į vamzdelį, tada tą vamzdelį į padažą ir kandu :) Čia kaimiškai taip, rankom :) -- Vaidas Gipsas wrote: > bet kaip toki monstra apversti! jis gi paprasciausiai perluzhtu ir > gautusi daug nedideliu netaisyklingos formus blynuku..:) > "azero" <nesakysiu@spam.lt> wrote in message > news:hforot$hh1$1@trimpas.omnitel.net... >> Povilas wrote: >>> Siek tiek ne apie tai ko klausei . Gal gali paaiskint kas cia per >>> patiekalas tie dideli bulviniai blynai - nesu tikrai niekada tokiu >>> mates ir neisivaizduoju kaip juos keptuveje iskept. Kokioje nors >>> krosnyje, tai galiu daleist ,kad iamnoma iskept, bet keptuveje, tai >>> niekaip. Per kiek laiko jie iskepa ir kodel sakei,kad kepami jie ant >>> aliejaus- argi kaimuose kas nors kepimui naudoja alieju? >>> >>> P.S.O kas link to padazo, tai patarciau det I varske grietine, o >>> veliau dadedinet krienus, kol pasieksi norima skoni . As tai visada >>> is akies tokius dalykus darau. O vasara I varskinius padazus prie >>> mesos arba keptu darzoviu ,tai dar ir metu kapotu ivarvolinu. >>> >> >> Xmm, tai papasčiausiai sutarkuojamos bulvės, dedama truputis miltų >> druska, kiaušinis įmušamas... Na, kaip ir mažiems panašiai. >> >> Tik skirtumas tas, kad pilama nedaug aliejaus ir dedama daugiau tešlos >> nei mažiems bulviniams blynams. Na ir paskleidžiama per visą keptuvę. >> Tokie storoki blynai gaunasi, bet ne tokie riebūs kaip mažučiai >> aliejuj kepti. Na o padažas su kiaušiniais ir spirgais bei riebalais >> originalus būdavo, bet mieste pritaikėm aliejų :) Jis atskirai kepamas. >> >> Na, tokie blynai kepami būdavo Ignalinos rajone. Bet kiek lankiausi >> Vilniaus rajone ir Takų rajono (draugų) kaimuose, ten jiems močiutės >> irgi tuos didelius blynus per visą keptuvę kepė. >> >> Galėsiu nufotkint, kaip tik savaitgalį nusimato. Žinoma, kepu >> keptuvėje ant dujinės, o ne pečiui :) >> >> -- >> Vaidas >