bet kaip toki monstra apversti! jis gi paprasciausiai perluzhtu ir gautusi daug nedideliu netaisyklingos formus blynuku..:) "azero" <nesakysiu@spam.lt> wrote in message news:hforot$hh1$1@trimpas.omnitel.net... > Povilas wrote: >> Siek tiek ne apie tai ko klausei . Gal gali paaiskint kas cia per >> patiekalas tie dideli bulviniai blynai - nesu tikrai niekada tokiu mates >> ir neisivaizduoju kaip juos keptuveje iskept. Kokioje nors krosnyje, tai >> galiu daleist ,kad iamnoma iskept, bet keptuveje, tai niekaip. Per kiek >> laiko jie iskepa ir kodel sakei,kad kepami jie ant aliejaus- argi >> kaimuose kas nors kepimui naudoja alieju? >> >> P.S.O kas link to padazo, tai patarciau det I varske grietine, o veliau >> dadedinet krienus, kol pasieksi norima skoni . As tai visada is akies >> tokius dalykus darau. O vasara I varskinius padazus prie mesos arba >> keptu darzoviu ,tai dar ir metu kapotu ivarvolinu. >> > > Xmm, tai papasčiausiai sutarkuojamos bulvės, dedama truputis miltų druska, > kiaušinis įmušamas... Na, kaip ir mažiems panašiai. > > Tik skirtumas tas, kad pilama nedaug aliejaus ir dedama daugiau tešlos nei > mažiems bulviniams blynams. Na ir paskleidžiama per visą keptuvę. Tokie > storoki blynai gaunasi, bet ne tokie riebūs kaip mažučiai aliejuj kepti. > Na o padažas su kiaušiniais ir spirgais bei riebalais originalus būdavo, > bet mieste pritaikėm aliejų :) Jis atskirai kepamas. > > Na, tokie blynai kepami būdavo Ignalinos rajone. Bet kiek lankiausi > Vilniaus rajone ir Takų rajono (draugų) kaimuose, ten jiems močiutės irgi > tuos didelius blynus per visą keptuvę kepė. > > Galėsiu nufotkint, kaip tik savaitgalį nusimato. Žinoma, kepu keptuvėje > ant dujinės, o ne pečiui :) > > -- > Vaidas