Nelūžta kažkaip. Dar kartais kepdavo su mėsos įdaru - pripila į keptuvę tešlos, uždeda sluoksnį įdaro, vėl tešlos, ir kepa iš abiejų pusių. "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message news:hfq86n$jju$1@trimpas.omnitel.net... > bet kaip toki monstra apversti! jis gi paprasciausiai perluzhtu ir gautusi > daug nedideliu netaisyklingos formus blynuku..:) > "azero" <nesakysiu@spam.lt> wrote in message > news:hforot$hh1$1@trimpas.omnitel.net... >> Povilas wrote: >>> Siek tiek ne apie tai ko klausei . Gal gali paaiskint kas cia per >>> patiekalas tie dideli bulviniai blynai - nesu tikrai niekada tokiu mates >>> ir neisivaizduoju kaip juos keptuveje iskept. Kokioje nors krosnyje, tai >>> galiu daleist ,kad iamnoma iskept, bet keptuveje, tai niekaip. Per kiek >>> laiko jie iskepa ir kodel sakei,kad kepami jie ant aliejaus- argi >>> kaimuose kas nors kepimui naudoja alieju? >>> >>> P.S.O kas link to padazo, tai patarciau det I varske grietine, o veliau >>> dadedinet krienus, kol pasieksi norima skoni . As tai visada is akies >>> tokius dalykus darau. O vasara I varskinius padazus prie mesos arba >>> keptu darzoviu ,tai dar ir metu kapotu ivarvolinu. >>> >> >> Xmm, tai papasčiausiai sutarkuojamos bulvės, dedama truputis miltų druska, >> kiaušinis įmušamas... Na, kaip ir mažiems panašiai. >> >> Tik skirtumas tas, kad pilama nedaug aliejaus ir dedama daugiau tešlos nei >> mažiems bulviniams blynams. Na ir paskleidžiama per visą keptuvę. Tokie >> storoki blynai gaunasi, bet ne tokie riebūs kaip mažučiai aliejuj kepti. >> Na o padažas su kiaušiniais ir spirgais bei riebalais originalus būdavo, >> bet mieste pritaikėm aliejų :) Jis atskirai kepamas. >> >> Na, tokie blynai kepami būdavo Ignalinos rajone. Bet kiek lankiausi >> Vilniaus rajone ir Takų rajono (draugų) kaimuose, ten jiems močiutės irgi >> tuos didelius blynus per visą keptuvę kepė. >> >> Galėsiu nufotkint, kaip tik savaitgalį nusimato. Žinoma, kepu keptuvėje >> ant dujinės, o ne pečiui :) >> >> -- >> Vaidas >