Tema: Re: krienų ir varškės padažas
Autorius: ALORA
Data: 2009-12-10 00:35:40
Trakų rajone tokius tikrai kepdavo. Storose ketaus keptuvėse, bet "ant 
viršaus", ne krosnyje. Valgydavo su varškės-rūgpienio-česnakų padažu. 
Nesuvalgytus pjaustydavo juostelėmis, apkepdavo riebaluose ir suversdavo tą 
patį padažą arba grietinės. Tie būdavo skaniausi :)

Ant kopūstlapių kepdavo "kugelį" (banda vadinamą), tose pačiose ketaus 
keptuvėse, be riebalų, bet pakepintus lašinukus įmaišydavo į tešlą ir 
kepdavo krosnyje.

"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:hfosmm$iln$1@trimpas.omnitel.net...
>
>
> Na na, net idomu pasidare kurioje cia Ignalinos krasto vietoje taip buvo 
> ruosiami blynai ? Mano mama nuo Ignalinos ir pats vaikysteje buvau 
> isprovodytas pas mociute i kaima svorio priaugti, tai labai daznai ir 
> dabar ten tenka but ir ju maista valgyt. Bet bulviniu blynu su spirgu 
> padazu neteko matyt aname kraste.
>