Trakų rajone tokius tikrai kepdavo. Storose ketaus keptuvėse, bet "ant viršaus", ne krosnyje. Valgydavo su varškės-rūgpienio-česnakų padažu. Nesuvalgytus pjaustydavo juostelėmis, apkepdavo riebaluose ir suversdavo tą patį padažą arba grietinės. Tie būdavo skaniausi :) Ant kopūstlapių kepdavo "kugelį" (banda vadinamą), tose pačiose ketaus keptuvėse, be riebalų, bet pakepintus lašinukus įmaišydavo į tešlą ir kepdavo krosnyje. "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:hfosmm$iln$1@trimpas.omnitel.net... > > > Na na, net idomu pasidare kurioje cia Ignalinos krasto vietoje taip buvo > ruosiami blynai ? Mano mama nuo Ignalinos ir pats vaikysteje buvau > isprovodytas pas mociute i kaima svorio priaugti, tai labai daznai ir > dabar ten tenka but ir ju maista valgyt. Bet bulviniu blynu su spirgu > padazu neteko matyt aname kraste. >