O as bulvinius blynus paragavau tur but tik Vilniuje, kai jau buvau siek tiek ugetelejes. O iki tol ir po to, tai kiek ten budavau, kiek budavau pas kitus gimines Ignalinos apylinkese, tai daugiausia budavo kepami dideli miltiniai blynai ir pateikiami su spirgu padazu ir imustu kiausu I juos. O mamos teta, tai vos ne kasdien kurendavo duonkepi ,nes jame ruosdavo edala gyvuliams, o veliau visada jame kepdavo storus miltinius blynus ant isrugu, kuriu 1 vnt as niekad nesugebedavau suvalgyti . Ir tai valgydavau be spirgu ,nes iki kokiu 26-30 m amziaus nieko riebaus nevalgydavau. P.S.O kai apsivedziau, teko paragaut tokio daikto kaip mutinys, kuri ruosdavo uosviai. Va, tent tai bombinis maistas!Neisivaizduoju kaip atrodyciau, jei daznai reiketu valgyt toki kaloringa ir sotu maista?! "Jurga" <jurgita@prigavau.lt> parašė naujienų news:hfqedn$tte$1@trimpas.omnitel.net... > Aš iš Ignalinos esu, tai mano viena senelė kepdavo tuos didelius blynus > būtent su ta riebybe iš čirškulių ir kiaušinių, o kita krosnyje kepdavo > bandas (tik jas "babkom" vadinom), o su kuo jas valgydavom kažkaip > neatsimenu. :) > > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message > news:hfosmm$iln$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Na na, net idomu pasidare kurioje cia Ignalinos krasto vietoje taip buvo >> ruosiami blynai ? Mano mama nuo Ignalinos ir pats vaikysteje buvau >> isprovodytas pas mociute i kaima svorio priaugti, tai labai daznai ir >> dabar >> ten tenka but ir ju maista valgyt. Bet bulviniu blynu su spirgu padazu >> neteko matyt aname kraste. >> >>