Tema: Re: krienų ir varškės padažas
Autorius: Povilas
Data: 2009-12-09 14:57:15
Turiu draugus, kurie bala zino kiek amziu sekmadieninio pusryciams kepa 
mazus bulvinius blynus ir  daro spirgu/kiausinio padaza. Nezinau ar apie 
toki pat klausi, bet kiek teko matyt, tai jis tiesiog I karstus riebalus 
ileidzia kelis zalius kiausinius ir labai greitai maiso turini, kad kiausai 
nepataptu kiausiniene.

"BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> parašė naujienų 
news:hfo6j6$m33$1@trimpas.omnitel.net...
> tokie blynai populiarūs dzūkijoje (bent jau Varėnos kraštuose). Žmona iki 
> šiolei su nostalgija pasakoja apie juos, kai močiutė kas rytą kepdavo 
> tokius blynus, o paskui pietums likusius nesuvalgytus iš naujo apkepdavo 
> berods užpilant pienu (kad minkštesni būtų).
>
> kiek pamenu irgi ten prie tų blynų būdavo kiaušinių/riebalų padažas.
>
>
> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
> news:hfo69r$li9$1@trimpas.omnitel.net...
>> Siek tiek ne apie tai ko klausei . Gal gali paaiskint kas cia per 
>> patiekalas tie dideli bulviniai blynai - nesu tikrai niekada tokiu mates 
>> ir neisivaizduoju kaip juos keptuveje iskept. Kokioje nors krosnyje, tai 
>> galiu daleist ,kad iamnoma iskept, bet keptuveje, tai niekaip. Per kiek 
>> laiko jie iskepa ir kodel sakei,kad kepami jie ant aliejaus- argi 
>> kaimuose kas nors kepimui naudoja alieju?
>
>