Turiu draugus, kurie bala zino kiek amziu sekmadieninio pusryciams kepa mazus bulvinius blynus ir daro spirgu/kiausinio padaza. Nezinau ar apie toki pat klausi, bet kiek teko matyt, tai jis tiesiog I karstus riebalus ileidzia kelis zalius kiausinius ir labai greitai maiso turini, kad kiausai nepataptu kiausiniene. "BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> parašė naujienų news:hfo6j6$m33$1@trimpas.omnitel.net... > tokie blynai populiarūs dzūkijoje (bent jau Varėnos kraštuose). Žmona iki > šiolei su nostalgija pasakoja apie juos, kai močiutė kas rytą kepdavo > tokius blynus, o paskui pietums likusius nesuvalgytus iš naujo apkepdavo > berods užpilant pienu (kad minkštesni būtų). > > kiek pamenu irgi ten prie tų blynų būdavo kiaušinių/riebalų padažas. > > > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message > news:hfo69r$li9$1@trimpas.omnitel.net... >> Siek tiek ne apie tai ko klausei . Gal gali paaiskint kas cia per >> patiekalas tie dideli bulviniai blynai - nesu tikrai niekada tokiu mates >> ir neisivaizduoju kaip juos keptuveje iskept. Kokioje nors krosnyje, tai >> galiu daleist ,kad iamnoma iskept, bet keptuveje, tai niekaip. Per kiek >> laiko jie iskepa ir kodel sakei,kad kepami jie ant aliejaus- argi >> kaimuose kas nors kepimui naudoja alieju? > >