nežinau, ką tu turi momeny su geriausias, bet jeigu atsižvelgti į sveikumą, tai principas yra tas, kad vienus aliejus galima kaitinti, kitų ne. pvz., linų aliejus labai sveikas, bet jis tinka tik salotoms, jo kaitinti negalima. taip pat ir saulėgrąžų aliejaus, moliūgų sėklų aliejaus ir kt. dygminų ir migdolų aliejų galima tik pašildyti (pvz., brusketai), rapsų aliejų galima pakaitinti iki vidutinės temperatūros (pilti į karštus patiekalus), alyvų ir sezamo aliejų galima naudoti trumpam apkepimui, o žemės riešutų aliejų galima įkaitinti iki aukštos temperatūros "Jeronimo" <bring@it.on> wrote in message news:k1giq2$96f$1@trimpas.omnitel.net... > Labas, > > nueinu į Maksimą ar IKI ir akys išsibėgioja nuo aliejų ir aliejukų gausybės. Neturiu nei laiko, nei pinigų visus > išbandyti, tad ir klausiu: > pvz., salotoms daryti ar mėsai kepti - kuris iš brangesnių tikrai geras, ką galite rekomenduoti? > > Ačiū. >