O kam ta lentelė, viskas gi labai paprasta. Bet koks nerafinuotas aliejus - tik salotoms. Rafinuotas tinka ir kepimui. Perkaitinti negalima nei vieno. Antrą kartą naudoti irgi. Kurių išvis negalima kaitinti (pvz., linų sėmenų) - ant pakuotės būna parašyta. "Gintas" <manosoftasTRINK@gmail.com> wrote in message news:k1lq59$cac$1@trimpas.omnitel.net... > gal yra kokia lentele, kuria galeciau atsispausdinti ir pasikabinti? > > "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:k1j6lc$u3k$1@trimpas.omnitel.net... >> nežinau, ką tu turi momeny su geriausias, bet jeigu atsižvelgti į sveikumą, tai principas yra tas, kad vienus aliejus >> galima kaitinti, kitų ne. >> >> pvz., linų aliejus labai sveikas, bet jis tinka tik salotoms, jo kaitinti negalima. taip pat ir saulėgrąžų aliejaus, >> moliūgų sėklų aliejaus ir kt. >> dygminų ir migdolų aliejų galima tik pašildyti (pvz., brusketai), rapsų aliejų galima pakaitinti iki vidutinės >> temperatūros (pilti į karštus patiekalus), alyvų ir sezamo aliejų galima naudoti trumpam apkepimui, o žemės riešutų >> aliejų galima įkaitinti iki aukštos temperatūros >> >> "Jeronimo" <bring@it.on> wrote in message news:k1giq2$96f$1@trimpas.omnitel.net... >>> Labas, >>> >>> nueinu į Maksimą ar IKI ir akys išsibėgioja nuo aliejų ir aliejukų gausybės. Neturiu nei laiko, nei pinigų visus >>> išbandyti, tad ir klausiu: >>> pvz., salotoms daryti ar mėsai kepti - kuris iš brangesnių tikrai geras, ką galite rekomenduoti? >>> >>> Ačiū. >>>