ne kosmetinis, o cheminis http://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:k1kkiv$3cm$1@trimpas.omnitel.net... > nu tai gerai, prie ko čia rūkimo punktas? Juk rūkimo punktas yra > kosmetinis pakitimas arba fizikinė charakteristika. Sviestas, pvz., kai jį > kaitinant be nieko susidaro rudos nuodegos (glikotoksinai), jau yra > kenksmingas. Tam nereikia jo kaitinti iki 177. > > Beje, būtent kancerogenų susidarymo kaitinant atžvilgiu, gyvuliniai > riebalai kaitinimui tinka geriau. Bet jie turi debesį kitų negerovių > > "unce" <info@delfi.lt> wrote in message > news:k1kd8h$p3q$1@trimpas.omnitel.net... >> Aliejai ir j? ribin? kaitinimo temperat?ra >> >> Saul?gr??? aliejus (nerafinuotas) ? 107?C >> Saul?gr??? aliejus (rafinuotas) ? 232?C >> Raps? aliejus ? 240?C >> Alyvuogi? aliejus (Extra virgin ? auk??iausios kokyb?s pirmojo spaudimo) >> ? 191?C >> Alyvuogi? aliejus (virgin olive oil) ? 216?C >> Alyvuogi? aliejus (i?spaud?) ? 238?C >> Alyvuogi? aliejus (extra light) ? 242?C >> Soj? aliejus (nerafinuotas) ? 160?C >> Soj? aliejus (rafinuotas) ? 232?C >> Kukur?z? aliejus (nerafinuotas) ? 160?C, rafinuotas ? 232?C >> Lin? s?kl? aliejus (nerafinuotas) ? 107?C >> Ry?i? s?len? aliejus ? 254?C >> Migdol? aliejus ? 216?C >> Avokado aliejus ? 271?C >> Kokos? aliejus (nerafinuotas) ? 177?C, rafinuotas ? 232?C >> Medviln?s aliejus ? 216?C >> Rie?ut? aliejus ? 221?C >> Makadamijos aliejus ? 210?C >> Palmi? aliejus ? 235?C >> ?em?s rie?ut? aliejus (nerafinuotas) ? 160?C, rafinuotas ? 232?C >> Sezam? aliejus (nerafinuotas) ? 177?C >> Graikini? rie?ut? aliejus (nerafinuotas) ? 160?C >> Sviestas ir tas ima r?kti pakaitintas iki 177?C >> Pagal http://www.goodeatsfanpage.com/CollectedInfo/OilSmokePoints.htm >> >> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message >> news:k1j6lc$u3k$1@trimpas.omnitel.net... >>> ne?inau, k? tu turi momeny su geriausias, bet jeigu atsi?velgti ? >>> sveikum?, tai principas yra tas, kad vienus aliejus galima kaitinti, >>> kit? ne. >>> >>> pvz., lin? aliejus labai sveikas, bet jis tinka tik salotoms, jo >>> kaitinti negalima. taip pat ir saul?gr??? aliejaus, moli?g? s?kl? >>> aliejaus ir kt. >>> dygmin? ir migdol? aliej? galima tik pa?ildyti (pvz., brusketai), raps? >>> aliej? galima pakaitinti iki vidutin?s temperat?ros (pilti ? kar?tus >>> patiekalus), alyv? ir sezamo aliej? galima naudoti trumpam apkepimui, o >>> ?em?s rie?ut? aliej? galima ?kaitinti iki auk?tos temperat?ros >>> >>> "Jeronimo" <bring@it.on> wrote in message >>> news:k1giq2$96f$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Labas, >>>> >>>> nueinu ? Maksim? ar IKI ir akys i?sib?gioja nuo aliej? ir aliejuk? >>>> gausyb?s. Neturiu nei laiko, nei pinig? visus i?bandyti, tad ir >>>> klausiu: >>>> pvz., salotoms daryti ar m?sai kepti - kuris i? brangesni? tikrai >>>> geras, k? galite rekomenduoti? >>>> >>>> A?i?. >>>> >> >>