taip, principas maždaug toks. Žemės riešutų aliejus yra vienintelis, kurį galima kaitinti iki labai aukštos temperatūros (kurią galima pasiekti kulinarijoje) ir jis taip pat ilgiausiai išlieka neapkartęs. ta prasme, mažai chemiškai aktyvus. Lentelę turiu knygoje http://www.amazon.de/Heilsame-%C3%96le-Innerliches-%C3%A4u%C3%9Ferliches-Nat%C3%BCrliches/dp/3776625856 Bet reikia pripažinti, kad įvairių autorių lentelės šiek tiek skiriasi, išskyrus žemės riešutų aliejų ir linų aliejų. Tad sakyčiau, kad reiktų maždaug laikytis principo ir nepulti matuoti, kiek ten tas tavo aliejus įkaista keptuvėje. "Daiva D." <ddaiva@mailasnetikras.lt> wrote in message news:k1msj8$2hb$1@trimpas.omnitel.net... > O kam ta lentelė, viskas gi labai paprasta. Bet koks nerafinuotas aliejus - tik salotoms. Rafinuotas tinka ir kepimui. > Perkaitinti negalima nei vieno. Antrą kartą naudoti irgi. Kurių išvis negalima kaitinti (pvz., linų sėmenų) - ant > pakuotės būna parašyta. >