o as dar pridedu ir sviesto - aciu Julia Child. dar man labai skau ghee naudot (kas nezino - tai toks indusu istmislas, kai iskaitini sviesta iki skaidrumo, ir viska kas nuseda ismeti) "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message news:k1nrd2$9u2$1@trimpas.omnitel.net... >o siaip tai, as labai nesuku sau smegenu del to kuri galima,o kurio >negalima - tiesiog naudoju ta riebala,kuris labiau tinka arba patinka mano >seimai konkretaus patiekalo gamybai.Ir visai nesibodziu naudoti nerafinuota >saulegrazu alieju, kai jauciu,kad butent jo aromato reikia-pvz.kokiu nors >darzoviu trskiniams ziemai ; kepu vaikams didelius miltinius blynus ant >petelnios isteptos lasiniu ;jei yra tauku,bulves ar bulvnius blynus kepu >ant kiaules tauku..... > > "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message > news:k1nqts$9ec$1@trimpas.omnitel.net... >>O vat idomu butu suzinoti kokia gi ta temperatura buna keptuveje,kai joje >>ka nors apkepineji arba troskini?Gal tas terminas "kepimas" nera visai tas >>pats ,kas gruzdinimas, nors....ir ant gruzdintuve nepamenu,kad butu >>l.aukstos temperaturos nurodytos. >> Tai gal todel Vidurziemio juros regiono saliu tautos visos kaip viena >> naudoja i petelnia alyvuogiu alieju ir maybe net nerafinuota ir nesuka >> sau smegenu apie svilimo taskanuo kurio alieju tampa kancerogenu pilnu >> nuodu.. >> >> "Daiva D." <ddaiva@mailasnetikras.lt> wrote in message >> news:k1msj8$2hb$1@trimpas.omnitel.net... >>>O kam ta lentelė, viskas gi labai paprasta. Bet koks nerafinuotas >>>aliejus - tik salotoms. Rafinuotas tinka ir kepimui. Perkaitinti negalima >>>nei vieno. Antrą kartą naudoti irgi. Kurių išvis negalima kaitinti (pvz., >>>linų sėmenų) - ant pakuotės būna parašyta. >>> >>> "Gintas" <manosoftasTRINK@gmail.com> wrote in message >>> news:k1lq59$cac$1@trimpas.omnitel.net... >>>> gal yra kokia lentele, kuria galeciau atsispausdinti ir pasikabinti? >>>> >>>> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message >>>> news:k1j6lc$u3k$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> nežinau, ką tu turi momeny su geriausias, bet jeigu atsižvelgti į >>>>> sveikumą, tai principas yra tas, kad vienus aliejus >>>>> galima kaitinti, kitų ne. >>>>> >>>>> pvz., linų aliejus labai sveikas, bet jis tinka tik salotoms, jo >>>>> kaitinti negalima. taip pat ir saulėgrąžų aliejaus, >>>>> moliūgų sėklų aliejaus ir kt. >>>>> dygminų ir migdolų aliejų galima tik pašildyti (pvz., brusketai), >>>>> rapsų aliejų galima pakaitinti iki vidutinės >>>>> temperatūros (pilti į karštus patiekalus), alyvų ir sezamo aliejų >>>>> galima naudoti trumpam apkepimui, o žemės riešutų >>>>> aliejų galima įkaitinti iki aukštos temperatūros >>>>> >>>>> "Jeronimo" <bring@it.on> wrote in message >>>>> news:k1giq2$96f$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> Labas, >>>>>> >>>>>> nueinu į Maksimą ar IKI ir akys išsibėgioja nuo aliejų ir aliejukų >>>>>> gausybės. Neturiu nei laiko, nei pinigų visus >>>>>> išbandyti, tad ir klausiu: >>>>>> pvz., salotoms daryti ar mėsai kepti - kuris iš brangesnių tikrai >>>>>> geras, ką galite rekomenduoti? >>>>>> >>>>>> Ačiū. >>>>>> >> >