o siaip tai, as labai nesuku sau smegenu del to kuri galima,o kurio negalima - tiesiog naudoju ta riebala,kuris labiau tinka arba patinka mano seimai konkretaus patiekalo gamybai.Ir visai nesibodziu naudoti nerafinuota saulegrazu alieju, kai jauciu,kad butent jo aromato reikia-pvz.kokiu nors darzoviu trskiniams ziemai ; kepu vaikams didelius miltinius blynus ant petelnios isteptos lasiniu ;jei yra tauku,bulves ar bulvnius blynus kepu ant kiaules tauku..... "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message news:k1nqts$9ec$1@trimpas.omnitel.net... >O vat idomu butu suzinoti kokia gi ta temperatura buna keptuveje,kai joje >ka nors apkepineji arba troskini?Gal tas terminas "kepimas" nera visai tas >pats ,kas gruzdinimas, nors....ir ant gruzdintuve nepamenu,kad butu >l.aukstos temperaturos nurodytos. > Tai gal todel Vidurziemio juros regiono saliu tautos visos kaip viena > naudoja i petelnia alyvuogiu alieju ir maybe net nerafinuota ir nesuka sau > smegenu apie svilimo taskanuo kurio alieju tampa kancerogenu pilnu nuodu.. > > "Daiva D." <ddaiva@mailasnetikras.lt> wrote in message > news:k1msj8$2hb$1@trimpas.omnitel.net... >>O kam ta lentelė, viskas gi labai paprasta. Bet koks nerafinuotas >>aliejus - tik salotoms. Rafinuotas tinka ir kepimui. Perkaitinti negalima >>nei vieno. Antrą kartą naudoti irgi. Kurių išvis negalima kaitinti (pvz., >>linų sėmenų) - ant pakuotės būna parašyta. >> >> "Gintas" <manosoftasTRINK@gmail.com> wrote in message >> news:k1lq59$cac$1@trimpas.omnitel.net... >>> gal yra kokia lentele, kuria galeciau atsispausdinti ir pasikabinti? >>> >>> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message >>> news:k1j6lc$u3k$1@trimpas.omnitel.net... >>>> nežinau, ką tu turi momeny su geriausias, bet jeigu atsižvelgti į >>>> sveikumą, tai principas yra tas, kad vienus aliejus >>>> galima kaitinti, kitų ne. >>>> >>>> pvz., linų aliejus labai sveikas, bet jis tinka tik salotoms, jo >>>> kaitinti negalima. taip pat ir saulėgrąžų aliejaus, >>>> moliūgų sėklų aliejaus ir kt. >>>> dygminų ir migdolų aliejų galima tik pašildyti (pvz., brusketai), rapsų >>>> aliejų galima pakaitinti iki vidutinės >>>> temperatūros (pilti į karštus patiekalus), alyvų ir sezamo aliejų >>>> galima naudoti trumpam apkepimui, o žemės riešutų >>>> aliejų galima įkaitinti iki aukštos temperatūros >>>> >>>> "Jeronimo" <bring@it.on> wrote in message >>>> news:k1giq2$96f$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Labas, >>>>> >>>>> nueinu į Maksimą ar IKI ir akys išsibėgioja nuo aliejų ir aliejukų >>>>> gausybės. Neturiu nei laiko, nei pinigų visus >>>>> išbandyti, tad ir klausiu: >>>>> pvz., salotoms daryti ar mėsai kepti - kuris iš brangesnių tikrai >>>>> geras, ką galite rekomenduoti? >>>>> >>>>> Ačiū. >>>>> >