<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> <HTML><HEAD> <META content=text/html;charset=utf-8 http-equiv=Content-Type> <META name=GENERATOR content="MSHTML 8.00.7600.16490"> <STYLE></STYLE> </HEAD> <BODY style="PADDING-LEFT: 10px; PADDING-RIGHT: 10px; PADDING-TOP: 15px" id=MailContainerBody leftMargin=0 topMargin=0 bgColor=#ffffff CanvasTabStop="true" name="Compose message area"> <DIV><FONT size=2 face=Arial></FONT> </DIV> <BLOCKQUOTE style="BORDER-LEFT: #000000 2px solid; PADDING-LEFT: 5px; PADDING-RIGHT: 0px; MARGIN-LEFT: 5px; MARGIN-RIGHT: 0px" dir=ltr> <DIV>"M20" <<A title="mailto:gazpobeda@gmail.com CTRL + spustelėkite eiti saitu" href="mailto:gazpobeda@gmail.com">gazpobeda@gmail.com</A>> parašė naujienų <A title="news:hljhn2$h2l$1@trimpas.omnitel.net CTRL + spustelėkite eiti saitu" href="news:hljhn2$h2l$1@trimpas.omnitel.net">news:hljhn2$h2l$1@trimpas.omnitel.net</A>...</DIV> <DIV><FONT size=2 face=Arial>Jei nesi alaus megejas/gerejas, arba yra tik vienas geriamas alus - is skarbonkes, tai ta tema tau netinkama.</FONT></DIV> <DIV><FONT size=2 face=Arial></FONT> </DIV> <DIV><FONT size=2 face=Arial>Is skarbonkes ar ne is skarbonkes, bet esu nusistates pries visa lietuviska alu, nepriklausomai ar ji gamino didziulis alaus gigantas ar kazkoks kaimo pakrascio bravoras ar kas nors tai atliko namie.</FONT></DIV> <DIV><FONT size=2 face=Arial>Pagrindine to priezastis, kad mes-lietuviai niekada neturejome alaus virimo kulturos ir todel nebuvo poreikio priimti kokiu nors alaus kokybes istatymu,kurie verstu aludarius laikytis kazkokios tai elementarios tvarkos. Kita is priezasciu, tai pas mus niekada nebuvo imanoma uzauginti teisingu grudu arba apyniu, del musu klimato ypatybiu, o is to ir alus teisingas nesigaudavo,del ko buvo verdami ir gaminami kitie alkoholio turintys gerimai.Ir is to lenda</FONT><FONT size=2 face=Arial> pagrindine priezastis, tai kad salia musu yra didieji kaimynai, kurie nuo neatmenamu laiku ispazino degtines gamyba ir gerima, prie ko pripratino ir mus ir bet koks alkoholinis gerimas pas mus yra geriamas su tikslu prisiliuobti. Todel ir alus "tradiciskai" suprantamas ir priimamas uz teisinga tik tas ,nuo kurio " vieno bokalo per mazai, o dvieju jau per daug...... bet vis vien bus isgertas ir trecias. Stai todel ir gaminamas stiprus marmalas arba beveidis myzalas.</FONT></DIV> <DIV><FONT size=2 face=Arial></FONT> </DIV> <DIV><FONT size=2 face=Arial>Dziugu girdeti,kad atsiranda entuziastu, kurie bando kazka daryti sita linkme. Bet davajte ,rebiatos, eksperimentus su alaus kurimu atlikinekite ant saves ir savo artimuju bei draugu, o kai kazkuris tai is musisku alu bent jau desimtmeti bus zinomas kaip patikimas, ir ji pirks pastoviai daug zmoniu, galesite dziaugtis,kad pavyko pagaminti verta demesio alu.</FONT></DIV> <DIV><FONT size=2 face=Arial></FONT> </DIV> <DIV><FONT size=2 face=Arial>O as kol kas pabusiu stagnatorius ir toliau nebegersiu "naminio" nei lietuvisko , nei gudisko, nei lenkisko alaus, o jei jau labai noresiu alaus nusipirksiu tradicijomis patikrinto cekisko alaus( kad ir is skardines).</FONT></DIV></BLOCKQUOTE></BODY></HTML>