Cia as dar vel savo trigrasi ikisiu :) Spalva visokia gali buti. Lietuviskai labiau nusistovejus sviesi spalva. Kodel ten retai karemelizuodavo, ar degindavo salykla, bala zino, gal leme kad ubagynas, ir laiko bei pastangu niekas tam neskirdavo. Bet padarydavo ir tamsesni alu, paskrudindavo labiau salykla. Ir daba padaro. Skaidruma velgi lemia keleta faktoriu. Kaip ROOTS sako- priklauso nuo brandinimo laiko. Kuo ilgiau brandini, tuo labiau mieles eina miegot, savo darba padariusios seda zemyn. Bet kad daba tu mieliu gausybe, vienos seda greit, kitos ilgeliau alu "mutna" laiko, ir tik i vesia patalpa atkeliavus atiduoda alui skaidruma. Is atminimu galeciau pasakyt, tevuko naminis alus po savaites backoj dar budavo mutnas, po 3 jau leisdavosi skaidrus, dar skaidresnis uzh nauja svyturio raw. Supylus i bokala toki, ir pagal spalva panashu pirktini, tai skirdavos tik tuom, kad naminio puta likdavo kur kas ilgesniam laikui. "ROOTS" <roots@dtiltas.lt> wrote in message news:hljoae$qa9$1@trimpas.omnitel.net... > kuo ilgiau laikai buteliuose, tuo labiau skaidreja > > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message > news:hljlf6$mvc$1@trimpas.omnitel.net... >> >> >> "Justas" <mute@localhost.net> parase naujienu >> news:hljl10$md6$1@trimpas.omnitel.net... >>> Pazystu viena zmogu kuris daro tikrai skanu alu, daro taip pat kaip jo >>> tevas, senelis ir tt. >>> Stiprumas apie 4-5%, isgerus net pora litru jokiu problemu su sveikata >>> nera buve. Apie didesniu kiekius ner ko sneket nes tiek "atsigerti" yra >>> nesamone. >>> Galiu pasakyt, kad butent jo alus pakeite mano nuomone apie lietuviska >>> alu >>> ir dabar as jau tikiu, kad kazkur tikrai yra skanaus ir gero alaus. >> >> >> Kokia jo spalva ir skaidrumas? >>