Išimk cukrų iš recepto. Duodi bakterijoms gliukozės, bet neleidi suskaidyti iki galo. Tau jos prigamina pieno rūgšties ir nespėja jos suskaidyti iki galo (iki CO2 ir H2O). Dėl to turi rūgščią duoną. Jei pieno rūgšties prigaminsi labai daug, tai išmirs visos bakterijos ir gausi net konservantą. Žodžiu nedėk cukraus. Miltuose yra krakmolo, kurio turi užtekti bakterijoms, kad "iškeltų" tešlą. "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:hnno6u$vl1$1@trimpas.omnitel.net... > > > "Junda" <vertimai@gmail.com> parašė naujienų > news:hnnnrc$uuj$1@trimpas.omnitel.net... >> On 2010.03.16 12:44, Povilas wrote: >>> >>> O ka as dabar pagalvojau apie miltus : ar negali buti taip,kad ta >>> pardaveja is delonos suklydo markiruodama miltu pakuotes ir ant >>> kvietines uzrase, kad tai rugine ir atvirksciai. Tokia minis kilo po to >>> kai sulyginau miltu spalva : pas mane "ruginiai" yra sveisus ir vos ne >>> balti, o "kvietiniai" yra rudi. >> >> Panašu į teisybę. Ruginiai jokiais būdais negali būti šviesesni už >> kvietinius! > > As dabar net atlikau ragavimo testa, tai anie "kvietiniai" yra savaime > rugstesni uz "ruginius", kurie sakyciau, kad net yra salsteleje. Tai va > kodel man is kvietines duonos gavosi rugelis :) >