Tema: Re: duonos kepejeliai
Autorius: Junda
Data: 2010-03-29 17:38:01
Tai kokio rupumo tie miltai? Jie ruginiai? Pirkau vienąsyk iš Malsenos 
malūno ruginius stambaus malimo, tai buvo praktiškai rugių kruopų pusės. 
Maišant su kvietiniais geras rugelis gaunas. O nemaišant nedrįsčiau 
kept, nes glitimo mažai turi ir niekas nesuliptų ir neiškiltų, imho.


On 2010.03.29 11:55, Povilas wrote:
> Na, stai pagaliau duonele gavosi. Nezinau ar visgi parduotuviniai
> kvietiniai miltai dave teigiama rezultata ar kokios nors dvasios
> teisingai prasisuko pro rauga ir uzmaisyta tesla, bet duona gavosi skani
> ir norimo kietumo. Zmona atsikelusi ryte paragavo krasteli, tada
> atsipjove visa rieke, vaiksto ir valgo viena duona be nieko. Vaikams
> irgi tinka. Man skonis irgi tinka, bet as nenoriu kasdien valgyti
> kvietiniu miltu diena, nes ir taip jau atrodau kaip kvietines teslos
> bandele.
> Tai vat ir galvoju : negi tie rupiai sumalti miltai is delona.lt yra
> tokie rugstus ir sunkus, kad is ju pavyksta iskepti tik rugelio tipo
> duona? Gal pabandyti juos nuplikyti verdanciu vandeniu? Aisku, galima
> butu juos suleisti I pasara zuvims zvejyboje ir nesukti galvos, bet
> kazkaip norisi ismokti teisingai paruosti sveikesne zaliava - pilnu
> grudu miltus, o ne valytus.