Ilgai ieskojau, bet radau: http://www.johnkyrk.com/glycolysis.lit.html ten toks kaireje "play" mygtukas yra, suskaidykite iki piruvato, ir pamatysite, ka rasho. Ir ka daro mieles. "tomasz" <nera@mailo.lt> wrote in message news:hnr1hf$v94$1@trimpas.omnitel.net... > nemanau kad cia cukraus problema, kepem kelis kartus juoda duona, tai ant > 1kg miltu dejom 300 gr. cukraus, viskas gavosi liuks. cia greiciau per > ilgai kildino tesla....ir raugas visa cukru suvalge. > > t. > > "Veygr" <noname@nothing.net> wrote in message > news:hnnpco$1sv$1@trimpas.omnitel.net... >> Išimk cukrų iš recepto. Duodi bakterijoms gliukozės, bet >> neleidi suskaidyti iki galo. Tau jos prigamina pieno rūgšties >> ir nespėja jos suskaidyti iki galo (iki CO2 ir H2O). Dėl to >> turi rūgščią duoną. Jei pieno rūgšties prigaminsi labai daug, >> tai išmirs visos bakterijos ir gausi net konservantą. >> Žodžiu nedėk cukraus. Miltuose yra krakmolo, kurio turi >> užtekti bakterijoms, kad "iškeltų" tešlą. >> >> >> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message >> news:hnno6u$vl1$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> >>> "Junda" <vertimai@gmail.com> parašė naujienų >>> news:hnnnrc$uuj$1@trimpas.omnitel.net... >>>> On 2010.03.16 12:44, Povilas wrote: >>>>> >>>>> O ka as dabar pagalvojau apie miltus : ar negali buti taip,kad ta >>>>> pardaveja is delonos suklydo markiruodama miltu pakuotes ir ant >>>>> kvietines uzrase, kad tai rugine ir atvirksciai. Tokia minis kilo po >>>>> to >>>>> kai sulyginau miltu spalva : pas mane "ruginiai" yra sveisus ir vos ne >>>>> balti, o "kvietiniai" yra rudi. >>>> >>>> Panašu į teisybę. Ruginiai jokiais būdais negali būti šviesesni už >>>> kvietinius! >>> >>> As dabar net atlikau ragavimo testa, tai anie "kvietiniai" yra savaime >>> rugstesni uz "ruginius", kurie sakyciau, kad net yra salsteleje. Tai va >>> kodel man is kvietines duonos gavosi rugelis :) >>> >> >> > >