Tema: Re: duonos kepejeliai
Autorius: Veygr
Data: 2010-03-30 11:58:09
Ilgai ieskojau, bet radau:
http://www.johnkyrk.com/glycolysis.lit.html
ten toks kaireje "play" mygtukas yra, suskaidykite
iki piruvato, ir pamatysite, ka rasho. Ir ka daro mieles.



"tomasz" <nera@mailo.lt> wrote in message 
news:hnr1hf$v94$1@trimpas.omnitel.net...
> nemanau kad cia cukraus problema, kepem kelis kartus juoda duona, tai ant 
> 1kg miltu dejom 300 gr. cukraus, viskas gavosi liuks. cia greiciau per 
> ilgai kildino tesla....ir raugas visa cukru suvalge.
>
> t.
>
> "Veygr" <noname@nothing.net> wrote in message 
> news:hnnpco$1sv$1@trimpas.omnitel.net...
>> Išimk cukrų iš recepto. Duodi bakterijoms gliukozės, bet
>> neleidi suskaidyti iki galo. Tau jos prigamina pieno rūgšties
>> ir nespėja jos suskaidyti iki galo (iki CO2 ir H2O). Dėl to
>> turi rūgščią duoną. Jei pieno rūgšties prigaminsi labai daug,
>> tai išmirs visos bakterijos ir gausi net konservantą.
>> Žodžiu nedėk cukraus. Miltuose yra krakmolo, kurio turi
>> užtekti bakterijoms, kad "iškeltų" tešlą.
>>
>>
>> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
>> news:hnno6u$vl1$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>>
>>> "Junda" <vertimai@gmail.com> parašė naujienų 
>>> news:hnnnrc$uuj$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> On 2010.03.16 12:44, Povilas wrote:
>>>>>
>>>>> O ka as dabar pagalvojau apie miltus : ar negali buti taip,kad ta
>>>>> pardaveja is delonos suklydo markiruodama miltu pakuotes ir ant
>>>>> kvietines uzrase, kad tai rugine ir atvirksciai. Tokia minis kilo po 
>>>>> to
>>>>> kai sulyginau miltu spalva : pas mane "ruginiai" yra sveisus ir vos ne
>>>>> balti, o "kvietiniai" yra rudi.
>>>>
>>>> Panašu į teisybę. Ruginiai jokiais būdais negali būti šviesesni už 
>>>> kvietinius!
>>>
>>> As dabar net atlikau ragavimo testa, tai anie "kvietiniai" yra savaime 
>>> rugstesni uz "ruginius", kurie sakyciau, kad net yra salsteleje. Tai va 
>>> kodel man is kvietines duonos gavosi rugelis :)
>>>
>>
>>
>
>