Ruginiai miltai nelabai ir turi tendenciją kilt. Juos kelia arba raugas, arba mielės. Bet vis tiek minimaliai kyla. Pamaišius su kvietiniais kyla geriau. Jei delonos miltuose kruopelių nėra, tai jie kaip Ustukių malūno rupūs ruginiai arba Malsenos Viso grūdo miltai (man šie dveji miltai visiškai vienodi, kai palyginu). Iš jų geriausiai duonkepėj išeina tokia ale borodino duona (šiek tiek su kvietiniais) arba Močiutės duona (grynai ruginiai). On 2010.03.29 18:40, Povilas wrote: > > > "Junda" <vertimai@gmail.com> parašė naujienų > news:hoqe09$dpd$1@trimpas.omnitel.net... >> Tai kokio rupumo tie miltai? Jie ruginiai? Pirkau vienąsyk iš Malsenos >> malūno ruginius stambaus malimo, tai buvo praktiškai rugių kruopų >> pusės. Maišant su kvietiniais geras rugelis gaunas. O nemaišant >> nedrįsčiau kept, nes glitimo mažai turi ir niekas nesuliptų ir >> neiškiltų, imho. > > Kruopeliu tai nera, bet glitimo irgi nera ir ne kiek nekyla tesla su jais.