skilandziui mesa pjaustoma gabalais. Jei kapojama - peiliu. Kombainas, tiketina, is dalies padarys kose, o dalis liks gabalais. Geriau jau mesmale stambiu tinkliuku. Salietra - konservantas ir splavos davejas. Jei nedesi, mesa bus pilksva. Kaime darydavo skilandi kiaules skrandyje (pjaustyta mesa) ir slapimo pusleje (malta stambiais gabalais). Kiek pamenu skrandinis variantas, pjaunamas rudeniop, viduryje daznai budavo kiek sugedusios mesos, kazkokiu zalsvu pelesiu. Matyt ten ivykdavo kazkokie kitokie procesai, nei isoreje. "Indraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message news:ifs520$5dc$1@trimpas.omnitel.net... > Sveiki, pasitelkus patyrusias tetas gaminsim namie skilandzius. > Iskilo 2 klausimai. Pirmasis, tai kaip su virtuvinio kombaino kapojimo > funkcija, ar kas bandet mesyte kapoti, ar taip pat gerai kaip rankelem > pjaustant gauanas? Kokie uz ir pries? Kokius kombainus naudojate, ar > paleidziat kad pastoviai suktusi peilis ir metat mesa gabalais, ar ant > "pulsinio" rezimo, kazkaip...? > Kitas klausimas, tai ar butina namie gaminant toki daikta deti salietra? > Patyrusios seimininkutes, kurios pades procese, ir kuriu receptura > naudosim - visuomet salietros deda. Ar ji butina, ir kodel ji dedama (na > zinau, kad del mesytes spalvos, kad rudona isliktu), o kokiais dar tikslais? > As visai nenoriu jos deti... Kas bus jei nedesiu? > Jei nesunku paporinkite savo patirti, skilandziu gamybos namie, srity :) > -- > pagarbiai; > Indraja >