"Vitas" <vitas@lva.lt> wrote in message news:ig13ue$1q1$1@trimpas.omnitel.net... > On 2011.01.03 11:31, Indraja wrote: > >> Kitas klausimas, tai ar butina namie gaminant toki daikta deti salietra? >> Patyrusios seimininkutes, kurios pades procese, ir kuriu receptura >> naudosim - visuomet salietros deda. Ar ji butina, ir kodel ji dedama (na >> zinau, kad del mesytes spalvos, kad rudona isliktu), o kokiais dar >> tikslais? As visai nenoriu jos deti... Kas bus jei nedesiu? >> Jei nesunku paporinkite savo patirti, skilandziu gamybos namie, srity :) > Kažkada Sakas lrytas.lt apie suvalkietiškus skilandžius porino: atseit > rausvai spalvai reikia juodalksnio geldos (toje geldoje ruošti mėsą), o > rukyti labai palengva labai šaltu dūmu, paskui palikti vytintis... Neee, jis rašė, kad reikia žaljovario geldos, bet niekas išskyrus jį nežino tokio augalo :D