Tema: Re: Q: skilandziu gaminimas namuose
Autorius: DaivaD.
Data: 2011-01-05 11:56:33
"Vitas" <vitas@lva.lt> wrote in message news:ig13ue$1q1$1@trimpas.omnitel.net...
> On 2011.01.03 11:31, Indraja wrote:
> 
>> Kitas klausimas, tai ar butina namie gaminant toki daikta deti salietra?
>> Patyrusios seimininkutes, kurios pades procese, ir kuriu receptura
>> naudosim - visuomet salietros deda. Ar ji butina, ir kodel ji dedama (na
>> zinau, kad del mesytes spalvos, kad rudona isliktu), o kokiais dar
>> tikslais? As visai nenoriu jos deti... Kas bus jei nedesiu?
>> Jei nesunku paporinkite savo patirti, skilandziu gamybos namie, srity :)
> Kažkada Sakas lrytas.lt apie suvalkietiškus skilandžius porino: atseit 
> rausvai spalvai reikia juodalksnio geldos (toje geldoje ruošti mėsą), o 
> rukyti labai palengva labai šaltu dūmu, paskui palikti vytintis...


Neee, jis rašė, kad reikia žaljovario geldos, bet niekas išskyrus jį nežino tokio augalo :D