Na idomiai cia del salietros... Imsit ir itikinsit, kad ja naudoti butina :) Tik man asmeniskai teko skaityti, kad butent salietra mesos gaminiuose gali sukelti skrandzio problemas, tokias kaip padidejas rugstingumas ir gastritas... na turbut netolygu kiek tos salietros ir kiek valgysi tu mesos gaminiu. O manasis virtuvinis kombainas - reguliuojamomis apsukomis, su pulsiniu rezimu, esant reikalaui. O kazkas cia yra rases, gana senokai, bet apie tai, kaip kombainu mesa desrom kapojo... nepamenu kas. Todel ir paklausiau, gal kartais prisipazins? :) Del druskos - tai visiskai pritariu smakui, kad visokiu pagerintu ar joduotu - nereik vartot bele kur. Tiesa sakant jau keli metai, kaip grizau prie senos geros akmens druskos, ir tuo esu labai patenkinta. Jos privalumais itin isitikinau sudydama lasisa (beje kaip tik cia ir issidiskutavom, kad mano bandymas pries kokius 4 metus sudyt sia zuvi, buvo nevykes, del netinkamos druskos). Kas dar turi pastabu?! Labai laukiam, nes atrodo si, arba kita savaitgali laukia DIDYSIS PROCESAS :) -- pagarbiai; Indraja "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message news:ifs8s0$bkm$1@trimpas.omnitel.net... > Pilnai pritariu auksciau rasiusiems, kad su kombajnu bus kose. Jei butinai > norite gabaliuku, tai reikai pjaustyti. Senelis (ech... kokius skilandzius > ir desras jis darydavo...) visada liepdavo pjaustyti, bet kartais dali > maleme per stambu sieteli. Gaminiu niekada nerukydavome, visada buvo > dziovinami. Teko valgyti ir 2 metu senumo skilandi. Jokiu gedimo pedsaku, > tik isdziuves. Bet cia dar svarbu laikymo temperatura. Medineje troboje > buvo > tinkama vieta, kur nepriklausomai nuo metu laiko temperatura bei dregme > buvo > panasios. > Del saletros, sakyciau, kad butina. Be jos bijociau valgyti, nors jei > neketinate ilgai laikyti, tai gal... bet as to nesiuliau. Saletra yra > konservantas ir apsaugo nuo botulizmo bakteriju vystymosi, tik su ja > reikia > labai atsargiai ir labai mazais kiekias. O spalva tai tik "salutinis" > saletros poveikis a la "prie progos". Dabar visose parduotuvinese mesos > gaminiuose galima rasti natrio nitrito - tai yra kova butent su botulizmu, > kai kurie gamintojai net raso, kad produktas su minimaliu nitritu kiekiu > (cia turetu buti pranasumas :)). > > > "Indraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message > news:ifs520$5dc$1@trimpas.omnitel.net... > | Sveiki, pasitelkus patyrusias tetas gaminsim namie skilandzius. > | Iskilo 2 klausimai. Pirmasis, tai kaip su virtuvinio kombaino kapojimo > | funkcija, ar kas bandet mesyte kapoti, ar taip pat gerai kaip rankelem > | pjaustant gauanas? Kokie uz ir pries? Kokius kombainus naudojate, ar > | paleidziat kad pastoviai suktusi peilis ir metat mesa gabalais, ar ant > | "pulsinio" rezimo, kazkaip...? > | Kitas klausimas, tai ar butina namie gaminant toki daikta deti salietra? > | Patyrusios seimininkutes, kurios pades procese, ir kuriu receptura > | naudosim - visuomet salietros deda. Ar ji butina, ir kodel ji dedama (na > | zinau, kad del mesytes spalvos, kad rudona isliktu), o kokiais dar > tikslais? > | As visai nenoriu jos deti... Kas bus jei nedesiu? > | Jei nesunku paporinkite savo patirti, skilandziu gamybos namie, srity :) > | -- > | pagarbiai; > | Indraja > | >