Tema: Re: skilandziu gaminimas namuose
Autorius: Insane
Data: 2011-01-04 12:12:30
Na tevai praejusiais metais daresi skilandziu, tai dare pjaustytus ir vietoj 
salietros naudojo spirita.. Na gavosi nezinau kaip ten del tu bakteriju, bet 
kiek valgem viskas su jais normaliai.. Beje spalva is pat pradziu nebuvo 
grazi.. Bet pastovejus ilgiau, ji pasidare rausva kaip ir turetu buti.. 
Turiu galvoje, kad tas palaikius ilgiau, tai ne metus ar du, bet keleta 
menesiu.. Ilgiau kazkaip neislaikem.. Nors paskutinius skilandzius valgem 
jau vasaros pabaigoj... Siaip anksciau skilandzius ir valgyt pradedavo per 
sienapjute...



-- 

"Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message 
news:ifs8s0$bkm$1@trimpas.omnitel.net...
> Pilnai pritariu auksciau rasiusiems, kad su kombajnu bus kose. Jei butinai
> norite gabaliuku, tai reikai pjaustyti. Senelis (ech... kokius skilandzius
> ir desras jis darydavo...) visada liepdavo pjaustyti, bet kartais dali
> maleme per stambu sieteli. Gaminiu niekada nerukydavome, visada buvo
> dziovinami. Teko valgyti ir 2 metu senumo skilandi. Jokiu gedimo pedsaku,
> tik isdziuves. Bet cia dar svarbu laikymo temperatura. Medineje troboje 
> buvo
> tinkama vieta, kur nepriklausomai nuo metu laiko temperatura bei dregme 
> buvo
> panasios.
> Del saletros, sakyciau, kad butina. Be jos bijociau valgyti, nors jei
> neketinate ilgai laikyti, tai gal... bet as to nesiuliau. Saletra yra
> konservantas ir apsaugo nuo botulizmo bakteriju vystymosi, tik su ja 
> reikia
> labai atsargiai ir labai mazais kiekias.  O spalva tai tik "salutinis"
> saletros poveikis a la "prie progos". Dabar visose parduotuvinese mesos
> gaminiuose galima rasti natrio nitrito - tai yra kova butent su botulizmu,
> kai kurie gamintojai net raso, kad produktas su minimaliu nitritu kiekiu
> (cia turetu buti pranasumas :)).
>
>
> "Indraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message
> news:ifs520$5dc$1@trimpas.omnitel.net...
> | Sveiki, pasitelkus patyrusias tetas gaminsim namie skilandzius.
> | Iskilo 2 klausimai. Pirmasis, tai kaip su virtuvinio kombaino kapojimo
> | funkcija, ar kas bandet mesyte kapoti, ar taip pat gerai kaip rankelem
> | pjaustant gauanas? Kokie uz ir pries? Kokius kombainus naudojate, ar
> | paleidziat kad pastoviai suktusi peilis ir metat mesa gabalais, ar ant
> | "pulsinio" rezimo, kazkaip...?
> | Kitas klausimas, tai ar butina namie gaminant toki daikta deti salietra?
> | Patyrusios seimininkutes, kurios pades procese, ir kuriu receptura
> | naudosim - visuomet salietros deda. Ar ji butina, ir kodel ji dedama (na
> | zinau, kad del mesytes spalvos, kad rudona isliktu), o kokiais dar
> tikslais?
> | As visai nenoriu jos deti... Kas bus jei nedesiu?
> | Jei nesunku paporinkite savo patirti, skilandziu gamybos namie, srity :)
> | -- 
> | pagarbiai;
> | Indraja
> |
>