Patikslink tamsta, jei nesunku, juos vytindavot ar rukydavot? Mano ta super moteriskute, pareiske, kad jei mes nedesim salietros tai surugs mesa ir sh.. gausis.. Grasina :) Tai paskui pasiule pabandyt is vieno kiaules kumpio daryt su salietra, is kito - su spiritu :) -- pagarbiai; Indraja "Insane" <i@s.lt> wrote in message news:ifurqe$f8j$1@trimpas.omnitel.net... > Na tevai praejusiais metais daresi skilandziu, tai dare pjaustytus ir > vietoj salietros naudojo spirita.. Na gavosi nezinau kaip ten del tu > bakteriju, bet kiek valgem viskas su jais normaliai.. Beje spalva is pat > pradziu nebuvo grazi.. Bet pastovejus ilgiau, ji pasidare rausva kaip ir > turetu buti.. Turiu galvoje, kad tas palaikius ilgiau, tai ne metus ar du, > bet keleta menesiu.. Ilgiau kazkaip neislaikem.. Nors paskutinius > skilandzius valgem jau vasaros pabaigoj... Siaip anksciau skilandzius ir > valgyt pradedavo per sienapjute... > > > > -- > > "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message > news:ifs8s0$bkm$1@trimpas.omnitel.net... >> Pilnai pritariu auksciau rasiusiems, kad su kombajnu bus kose. Jei >> butinai >> norite gabaliuku, tai reikai pjaustyti. Senelis (ech... kokius >> skilandzius >> ir desras jis darydavo...) visada liepdavo pjaustyti, bet kartais dali >> maleme per stambu sieteli. Gaminiu niekada nerukydavome, visada buvo >> dziovinami. Teko valgyti ir 2 metu senumo skilandi. Jokiu gedimo pedsaku, >> tik isdziuves. Bet cia dar svarbu laikymo temperatura. Medineje troboje >> buvo >> tinkama vieta, kur nepriklausomai nuo metu laiko temperatura bei dregme >> buvo >> panasios. >> Del saletros, sakyciau, kad butina. Be jos bijociau valgyti, nors jei >> neketinate ilgai laikyti, tai gal... bet as to nesiuliau. Saletra yra >> konservantas ir apsaugo nuo botulizmo bakteriju vystymosi, tik su ja >> reikia >> labai atsargiai ir labai mazais kiekias. O spalva tai tik "salutinis" >> saletros poveikis a la "prie progos". Dabar visose parduotuvinese mesos >> gaminiuose galima rasti natrio nitrito - tai yra kova butent su >> botulizmu, >> kai kurie gamintojai net raso, kad produktas su minimaliu nitritu kiekiu >> (cia turetu buti pranasumas :)). >> >> >> "Indraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message >> news:ifs520$5dc$1@trimpas.omnitel.net... >> | Sveiki, pasitelkus patyrusias tetas gaminsim namie skilandzius. >> | Iskilo 2 klausimai. Pirmasis, tai kaip su virtuvinio kombaino kapojimo >> | funkcija, ar kas bandet mesyte kapoti, ar taip pat gerai kaip rankelem >> | pjaustant gauanas? Kokie uz ir pries? Kokius kombainus naudojate, ar >> | paleidziat kad pastoviai suktusi peilis ir metat mesa gabalais, ar ant >> | "pulsinio" rezimo, kazkaip...? >> | Kitas klausimas, tai ar butina namie gaminant toki daikta deti >> salietra? >> | Patyrusios seimininkutes, kurios pades procese, ir kuriu receptura >> | naudosim - visuomet salietros deda. Ar ji butina, ir kodel ji dedama >> (na >> | zinau, kad del mesytes spalvos, kad rudona isliktu), o kokiais dar >> tikslais? >> | As visai nenoriu jos deti... Kas bus jei nedesiu? >> | Jei nesunku paporinkite savo patirti, skilandziu gamybos namie, srity >> :) >> | -- >> | pagarbiai; >> | Indraja >> | >> > >