Pilnai pritariu auksciau rasiusiems, kad su kombajnu bus kose. Jei butinai norite gabaliuku, tai reikai pjaustyti. Senelis (ech... kokius skilandzius ir desras jis darydavo...) visada liepdavo pjaustyti, bet kartais dali maleme per stambu sieteli. Gaminiu niekada nerukydavome, visada buvo dziovinami. Teko valgyti ir 2 metu senumo skilandi. Jokiu gedimo pedsaku, tik isdziuves. Bet cia dar svarbu laikymo temperatura. Medineje troboje buvo tinkama vieta, kur nepriklausomai nuo metu laiko temperatura bei dregme buvo panasios. Del saletros, sakyciau, kad butina. Be jos bijociau valgyti, nors jei neketinate ilgai laikyti, tai gal... bet as to nesiuliau. Saletra yra konservantas ir apsaugo nuo botulizmo bakteriju vystymosi, tik su ja reikia labai atsargiai ir labai mazais kiekias. O spalva tai tik "salutinis" saletros poveikis a la "prie progos". Dabar visose parduotuvinese mesos gaminiuose galima rasti natrio nitrito - tai yra kova butent su botulizmu, kai kurie gamintojai net raso, kad produktas su minimaliu nitritu kiekiu (cia turetu buti pranasumas :)). "Indraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message news:ifs520$5dc$1@trimpas.omnitel.net... | Sveiki, pasitelkus patyrusias tetas gaminsim namie skilandzius. | Iskilo 2 klausimai. Pirmasis, tai kaip su virtuvinio kombaino kapojimo | funkcija, ar kas bandet mesyte kapoti, ar taip pat gerai kaip rankelem | pjaustant gauanas? Kokie uz ir pries? Kokius kombainus naudojate, ar | paleidziat kad pastoviai suktusi peilis ir metat mesa gabalais, ar ant | "pulsinio" rezimo, kazkaip...? | Kitas klausimas, tai ar butina namie gaminant toki daikta deti salietra? | Patyrusios seimininkutes, kurios pades procese, ir kuriu receptura | naudosim - visuomet salietros deda. Ar ji butina, ir kodel ji dedama (na | zinau, kad del mesytes spalvos, kad rudona isliktu), o kokiais dar tikslais? | As visai nenoriu jos deti... Kas bus jei nedesiu? | Jei nesunku paporinkite savo patirti, skilandziu gamybos namie, srity :) | -- | pagarbiai; | Indraja |