Tema: Re: Shaldiklis
Autorius: Terpentinas
Data: 2009-02-15 15:51:16
Sigi as kalbu apie mesos uzsipirkima ir mesyte rukytis, desras darytis 
paciam, nes mesos perdirbimo imonese mesos niekas neruko, mesa subado ir 
isvirkscia dumu aromato, skonio stipreiklio jei netiki pasikaityk etiketeje 
ir pavartyk literatura. Ar bent atsimeni kaip atrode namuose rukyta mesa?

"siGis" <s@s.s> wrote in message news:gn967d$4jk$1@trimpas.omnitel.net...
>
>
> "Terpentinas" <ddainiusTRINTI@takas.lt> wrote in message 
> news:gn92lr$21r$1@trimpas.omnitel.net...
>> :)Linksmai tu cia parasei :) O tu bent matei kaip gimsta "rukytos desros" 
>> pagal EU standartus, ir ar ragavai namie gamintu, ne pagal EU standartus?
>> Yra normaliu ukininku, kurie normaliai seria ir priziuri gyvulius.
>
> Parodyk man 'Normalaus ukininko sertifikata' arba bent kriterijus 
> apibrezk.
>
> Siaip tai norejau pasakyti kad asmeniskai zinau ne viena pavyzdi kaip tai 
> yra daroma ir kas kelia man nemazai abejoniu.
>
> Na sakykim tos pacios desros ir skilandziai. Visi saukiam apie konservantu 
> ir kitokios chemijos naudojima. Tuo tarpu 'pas mociute' i sumalta mesa tam 
> kad atrodytu raudonesne ir ilgiau laikytusi dedama salietros (amonio). 
> Kitaip sakant nitrato. Gal manai kad ten pasveria mesos kieki isskaiciuoja 
> miligramus, turi priemones tiems miligramams susverti  ir padare tai be 
> klaidos ideda ne daugiau nei galima. Net neabejoju kad beveik visada tai 
> droma is akies. Einam toliau. Rukymas. Gal manote kad galima gerai 
> isrukyti neturint reikaiamos irangos ir visapusiskai nekontreoliuojant 
> visu proceso parametru. Realiai rukymo kokybe kinta kartu su vejo kryptim 
> ir stiprumu :). Dar vienas toks nesenas pastebejimas. Sudejus mesa i 
> desras iki joms pasiekiant rukykla jas reikai kazkur padeti. Geriausia 
> saltai. Lauke gi nepadesi. Sunys sues. Visai logiska mintis palepen. Ar 
> reikia pasakoti kas ten per tas diena ar dvi vyksta arba gali ivykti.
> ...