Tema: Re: prie to pacio pora mitu...
Autorius: Linas Petkevičius
Data: 2009-02-15 19:08:35
Va, specialna tebe tancuju:

„LAŠIŠA
Ryškiai rožiniai lašišos gabaliukai viliote vilioja akį, ko pasėkoje 
prasidėjęs
 seilėtekis sustabdomas tik žvilgsniu į kainą, kurios tendencija yra tik 
viena - augti.
Augti kaip tos lašišos, besitaškančios narve Norvegijos jūrinėje fermoje.
Norvegai tokios žuvies beveik nevartoja - jie labiau mėgsta natūralią, 
ekologišką
ir užaugintą motušės gamtos, o ne tėtušio fermerio, kurio galvelėje kirba 
mintis “o kaip čia uždirbus daugiau?”.
Ir ta mintelė toli gražu nepaskutinėje vietoje, ir ne tokia jau ji 
pridvėsus, kad nebūtų
įgyvendinama realybėje. O realybė tokia: laukinių lašišų mėsa raudona
dėl ypatingo okeaniškojo meniu, kuriuo laisvėje mėgaujasi taip visų
trokštamos sidabrašonės. Fermų gyventojoms tenka mėgautis kasdien tuo
pačiu racionu, kurį sudaro mišinukas taip vadinamų kombinuotų pašarų -
liaudiškai “kombikormu” vadinamu.
Kad naminukės lašišiukės mėsytė išliktų rausva, fermeriai į pašarą
žeria dirbtiną dažiklį, skambiu pavadinimu KANTAKSANTINAS.
Eurokomisijos duomenimis, dažnas tokios lašišos vartojimas mityboje
pasibaigia akies rainelės suirimu ir visišku apakimu. Deja,
“malonumai” tuo nesibaigia.
Dėl “lopšelio-darželio”, kuriame žuvytės yra auginamos, mažo gyvenamo
ploto ir gausaus gyventojų skaičiaus, ligų skaičiaus augimas adekvatus
fermerio kišenės pilnėjimui.
Tam, kad derlius neišstiptų, į pagalbą pasikviečiami civilizacijos
galingieji - antibiotikai, kurių galutinė nusėdimo vieta jūsų, taip
skaniai kertančių šį “delikatesą”, organizmai. Ar jums jų reikia?
Spręskite patys.
Priminsime tik tiek, kad be visų minėtų nemokamų priedų, kartu su
dirbtinai užauginta lašiša gaunate ir 10 kartų didesnį kiekį
polichloruoto difenilo ir dioksino, negu valgant natūraliai užaugusią
žuvį.
“Dirbtinai užaugintos lašišos vartojimas dažniau nei vieną kartą per
mėnesį padidina galimybę susirgti onkologinėmis ligomis” - rašo
autoritetingas mokslo žurnalas “Science”. Ne retas atvejis, kai
dirbtinai užaugintoje lašišoje randamas padidintas ir sunkiųjų metalų
kiekis. Narve užauginta lašiša neturi retų aminorūgščių ir baltymų,
dėl kurių taip vertinama laukinė jos sesė.“

Nu kaip ? Pasakyk, kad netiki kas cia parasyta.


"Terpentinas" <ddainiusTRINTI@takas.lt> wrote in message 
news:gn9hkg$ev0$1@trimpas.omnitel.net...
> Krabu lazdeles dryzuotos, nes krabai dantis valo colgateitu. Cia zinai 
> Linai erudicija nesublizgejai ir as taip moku.
>>> metu. Saltinis - zmogus, dirbantis prie autoveziu gamybos:))
>>>
>>
>
>