Tema: Re: Shaldiklis
Autorius: Linas Petkevičius
Data: 2009-02-16 12:28:12
>
> Mintis tame, kad staigiai uzsaldyta mesa skrandziui dorot tik lengviau.
>
> O gurmanams skirta atsaldyta, o ne uzsaldyta
>

A tai tavo diedukas uzvertes kaiulike jas pusmeciui i -20 neikisdavo ? Nu 
jei kokiam Sibire sedejo, tada, jo - atsiprasau. Bet pas mus kaime, kai 
gruodi parsa ant sono versdavo (cia XX a. pabaigoj, jau su technika), tai 
pamenu procesas buvo daugmaz toks. Viena diena uzvercia, supjausto dideliais 
gabalais ir sunesa i rusi. Tda nuo pietu rezutatu aptarimas ir visokiu 
nishtiaku sunaudojimas (smegenys, uodega, shnipas ir pan.). Dar kugelis 
kartais su svieziom ausim. Ryte, jau pravesusius gabalus motriskos su vyru 
pagalba padalina. I visokius farsus irgi mala tik antra diena. Tada visa ta 
susmulkinta reikala sukraudavom i didelius kubilus ir isnesdavo i lauka. Ir 
tik ten diena pastovejus jau naudodavo mesa gamybai bei uzsaldymui. 
Uzsaldant aisku niekas ten greiciu nereguliuodavo, tik pamenu, kad labai 
sausai stengdavos nusluostyt ta mesa, o man partine uzduotis buvo labai 
svariai saldytuva isvalyt, kad neio laselio dregmes nebutu.  O skaniausius 
gabalus, tai tik vesiai padedavo - butu kas koki palindrica i saldikli 
sugrudes, tai taip gautu su koja per krame...