Cia pas mane blogai. As jau 9 metus naudojuosi outlook expressu bet vis dar neikertu situ visu koduociu. Gal straipsniuka koki vyrai turit? Jaegermeister "Terpentinas" <ddainiusTRINTI@takas.lt> wrote in message news:gnbas2$p56$1@trimpas.omnitel.net... > Diedai su koduotemis pas tave viskas normaliai. > > "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message > news:gnbaqf$p2v$1@trimpas.omnitel.net... >> As cia copy paste dariau, o tos koduotes man kazkaip tamsus miskas biski >> :( >> >> "Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message >> news:gnbala$ot7$1@trimpas.omnitel.net... >>>o pas tave su lietuviskom raidem rodo? >>> pas mane tai ne, labai sunku skaityti >>> >>> >>> Jaegermeister >>> "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message >>> news:gnb9vt$o14$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Zinoma kad skaiciau >>>> >>>> "Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message >>>> news:gnb9ip$ngo$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> prisipazink- pats skaitei? >>>>> >>>>> >>>>> >>>>> Jaegermeister >>>>> >>>>> >>>>> "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message >>>>> news:gnb96r$n2s$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> Daugelis "Activia" jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane >>>>>> stebuklo iš >>>>>> "gyvojo" produkto. Tiktai kas jame gyvo? Štai ką rašo gamintojas:"Į >>>>>> Activia >>>>>> jogurto sudėtį įeina ypatingos ActiRegularis bakterijos..." Tam, kad >>>>>> pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus "pakabinti" >>>>>> jus, >>>>>> galingasis Dannon imasi net ir keisti visam mokslo ir ne mokslo >>>>>> pasauliui >>>>>> žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą. >>>>>> Bifidus >>>>>> Digestivum Anglijoje, Bifidus Regularis JAV ir Meksikoje, >>>>>> Bifidobacterium >>>>>> Lactis ar BL Regularis Kanadoje, Dan Regularis Brazilijoje ir Bifidus >>>>>> Actiregularis Austrijoje, Argentinoje, Čilėje, Vokietijoje, >>>>>> Italijoje, >>>>>> Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. >>>>>> Kam tokia >>>>>> pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas >>>>>> apie >>>>>> bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu >>>>>> tikitės šių >>>>>> jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas >>>>>> bergždžias >>>>>> - gyvų bakterijų šiuose jogurtuose nėra. Kodėl? O gi todėl, kad jų >>>>>> gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, o ne jūsų sveikata. >>>>>> Tam, kad pratęsti šių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos >>>>>> etape >>>>>> šie jogurtai yra apdorojami aukšta temperatūra - jogurto bakterijoms >>>>>> pribaigti tereikia 70 oC. Pabandykite padėti neatidarytą jogurto >>>>>> indelį >>>>>> 45-50 oC temperatūroje parai ir įsitikinsite patys - jogurto su >>>>>> gyvomis >>>>>> bakterijomis dangtelis turi stipriai išsipūsti. Jei to neįvyko, jūsų >>>>>> jogurte >>>>>> arba nėra bakterijų, arba jos jame jau nebegyvybingos. Jeigu jogurto >>>>>> galiojimo laikas apie tris mėnėsius, tai apie kokį bakterijų >>>>>> gyvybingumą >>>>>> galime šnekėti? Indelyje bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, >>>>>> bet ir į >>>>>> gentaines ėmė taikytis. Reikėtų neužmiršti ir skrandžio dar vienos >>>>>> funkcijos >>>>>> - dezinfekuoti maistą. >>>>>> Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 2) sunaikina didžiąją dalį >>>>>> bakterijų >>>>>> - jei "Actvijoje" ir bus viena kita leisgyvė geruolė, tai jos >>>>>> egzistencija >>>>>> pasibaigs skrandžio platumose. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje >>>>>> turi >>>>>> būti apie milijardą, tik tada menkas 1 procentėlis praslįs į žarnyną >>>>>> išlaikę >>>>>> gyvastį. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos >>>>>> į >>>>>> kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik >>>>>> Dannon >>>>>> siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat >>>>>> reikalingos jūsų žarnynui - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium >>>>>> breve, >>>>>> Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus >>>>>> lactis, ir >>>>>> Lactobacillus rhamnosus. >>>>>> Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai nuomonei ir pradės vardinti >>>>>> gimines >>>>>> ir pažįstamus, kuriems "Activia" "sureguliavo" virškinimą, bet šie >>>>>> žmonės >>>>>> nežino, kad buvo elementariai "pasodinti ant adatos" - į visus >>>>>> "Activia" >>>>>> jogurtus dedamas inulinas, kuris ir "sutvarko" >>>>>> vidurius. Kodėl kabutėse? Todėl, kad nustojus vartoti produktą su >>>>>> inulinu, >>>>>> jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip >>>>>> pat, >>>>>> kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į >>>>>> "Activijos" indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti >>>>>> vidurius, >>>>>> jo tėra 2 gramai). Štai čia ir visas "Activijos" "gydomasis" efektas. >>>>>> Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri >>>>>> skrandyje >>>>>> brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi >>>>>> būtų >>>>>> sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso >>>>>> prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir >>>>>> laktobacilos. >>>>>> Augdama "geroji" žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido >>>>>> prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau >>>>>> turi būti >>>>>> pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas >>>>>> "Activiją", >>>>>> tikisi pirmiausia gausiai savyje "pasisėti" šių bakterijų iš jogurto. >>>>>> Štai >>>>>> ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o >>>>>> ieškančiame >>>>>> žarnyno sveikatos - jis bus tik balastu. >>>>>> Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek. Apie inuliną reikėtų kai >>>>>> ką dar >>>>>> žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, >>>>>> kurio >>>>>> sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti >>>>>> inuliną, >>>>>> organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Kai >>>>>> kuriems >>>>>> žmonėms inulinas gali būti stiprios alergijos priežastimi. Daugiau >>>>>> informacijos apie tai - The New England Journal of Medicine. >>>>>> Dar šio "sveiko" maisto sudėtyje: lieso pieno milteliai, vanduo, >>>>>> braškės, >>>>>> fruktozė, kukurūzų krakmolas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, >>>>>> natūralus >>>>>> aromatizatorius, želatina, karminas, natrio citratas, obuolių >>>>>> rūgštis, >>>>>> dirbtinis saldiklis sukralozė (lenkiškame variante rašomas cukrus, >>>>>> bet kas >>>>>> gi patikrins?). >>>>>> Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad >>>>>> oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme - nepageidaujami. >>>>>> Vanduo. Tikite, kad "Activijoje" naudojamas vanduo aukščiausios >>>>>> kokybės? O >>>>>> kodėl tokį gamintojas turėtų naudoti? >>>>>> Karminas (E-120) - dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių. >>>>>> Kai kuriems žmonėms jis yra alergenas. >>>>>> Sukralozė (E-955) - dirbtinis saldiklis, galintis būti migrenos >>>>>> priežastimi, gali pažeisti ląstelės DNR, neigiamai veikia užkrūčio >>>>>> liauką >>>>>> (thymus lot.). >>>>>> Obuolių rūgštis (E- 296) - pažeidžia dantų emalį, tai ta pati >>>>>> rūgštis, >>>>>> kurios poveikį juntame valgydami neprinokusius obuolius. >>>>>> Likusios sudėtinės dalys tėra užpildai, didinantys produkto tūrį, o >>>>>> tuo >>>>>> pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su sveiku produktu. >>>>>> Sukralozės poveikis gyvybei panašus kaip ir DDT miltelių (liaudiškai >>>>>> "dustas"). Apie kokias gyvas bakterijas galima kalbėti, jei greta >>>>>> gyvena >>>>>> toks kaimynas? Sakote , kad ant indelio paraštyta cukrus? Dabar gal >>>>>> ir >>>>>> cukrus, bet kitose šalyse jų gaminamame jogurte - saldiklis, kuris >>>>>> pilnai >>>>>> atspindi Dannon "mokslininkų" žinias. O gal ne žinias, gal kitus >>>>>> tikslus? >>>>>> >>>>>> "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message >>>>>> news:gn9h7d$efr$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> 4. Lasisos mesa raudona, nes ja nudazo su dazikliais. Ish tikro ji >>>>>>> balta, nes seriama vien tik chemikalais. >>>>>>> >>>>>>> >>>>>>> "dz" <zigelis@gmail.com> wrote in message >>>>>>> news:gn9grs$dvv$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>>> 1. Actimel tas kur per 2sav atsigauni - nepadeda, o net kenkia >>>>>>>> kazkiek. Sake kazkoks biochemikas, tipo pats tyrima dare, ir dar >>>>>>>> kitas su chemija dirbantis zmogus tam pritare. Aisku viska aiskino >>>>>>>> kodel ir kaip, bet neatsimenu:) >>>>>>>> 2. Dietine cola daug blogiau nei paprasta. Saltinis tas >>>>>>>> biochemikas. >>>>>>>> 3. Kodel ant gerimu skarbonkiu uzdeta ta folija ant virsaus? Todel >>>>>>>> kad chroniai laizo parduotuvese, nes ten buna prisitaske ir >>>>>>>> isdziuve pylimo metu. Saltinis - zmogus, dirbantis prie autoveziu >>>>>>>> gamybos:)) >>>>>>>> >>>>>>> >>>>>> >>>>>> >>>>> >>>>> >>>> >>>> >>> >>> >> >> > >