Diedai su koduotemis pas tave viskas normaliai. "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message news:gnbaqf$p2v$1@trimpas.omnitel.net... > As cia copy paste dariau, o tos koduotes man kazkaip tamsus miskas biski > :( > > "Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message > news:gnbala$ot7$1@trimpas.omnitel.net... >>o pas tave su lietuviskom raidem rodo? >> pas mane tai ne, labai sunku skaityti >> >> >> Jaegermeister >> "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message >> news:gnb9vt$o14$1@trimpas.omnitel.net... >>> Zinoma kad skaiciau >>> >>> "Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message >>> news:gnb9ip$ngo$1@trimpas.omnitel.net... >>>> prisipazink- pats skaitei? >>>> >>>> >>>> >>>> Jaegermeister >>>> >>>> >>>> "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message >>>> news:gnb96r$n2s$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Daugelis "Activia" jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane >>>>> stebuklo iš >>>>> "gyvojo" produkto. Tiktai kas jame gyvo? Štai ką rašo gamintojas:"Į >>>>> Activia >>>>> jogurto sudėtį įeina ypatingos ActiRegularis bakterijos..." Tam, kad >>>>> pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus "pakabinti" >>>>> jus, >>>>> galingasis Dannon imasi net ir keisti visam mokslo ir ne mokslo >>>>> pasauliui >>>>> žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą. >>>>> Bifidus >>>>> Digestivum Anglijoje, Bifidus Regularis JAV ir Meksikoje, >>>>> Bifidobacterium >>>>> Lactis ar BL Regularis Kanadoje, Dan Regularis Brazilijoje ir Bifidus >>>>> Actiregularis Austrijoje, Argentinoje, Čilėje, Vokietijoje, Italijoje, >>>>> Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. Kam >>>>> tokia >>>>> pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas apie >>>>> bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu tikitės >>>>> šių >>>>> jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas >>>>> bergždžias >>>>> - gyvų bakterijų šiuose jogurtuose nėra. Kodėl? O gi todėl, kad jų >>>>> gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, o ne jūsų sveikata. >>>>> Tam, kad pratęsti šių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos >>>>> etape >>>>> šie jogurtai yra apdorojami aukšta temperatūra - jogurto bakterijoms >>>>> pribaigti tereikia 70 oC. Pabandykite padėti neatidarytą jogurto >>>>> indelį >>>>> 45-50 oC temperatūroje parai ir įsitikinsite patys - jogurto su >>>>> gyvomis >>>>> bakterijomis dangtelis turi stipriai išsipūsti. Jei to neįvyko, jūsų >>>>> jogurte >>>>> arba nėra bakterijų, arba jos jame jau nebegyvybingos. Jeigu jogurto >>>>> galiojimo laikas apie tris mėnėsius, tai apie kokį bakterijų >>>>> gyvybingumą >>>>> galime šnekėti? Indelyje bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, bet >>>>> ir į >>>>> gentaines ėmė taikytis. Reikėtų neužmiršti ir skrandžio dar vienos >>>>> funkcijos >>>>> - dezinfekuoti maistą. >>>>> Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 2) sunaikina didžiąją dalį bakterijų >>>>> - jei "Actvijoje" ir bus viena kita leisgyvė geruolė, tai jos >>>>> egzistencija >>>>> pasibaigs skrandžio platumose. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje >>>>> turi >>>>> būti apie milijardą, tik tada menkas 1 procentėlis praslįs į žarnyną >>>>> išlaikę >>>>> gyvastį. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos į >>>>> kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik >>>>> Dannon >>>>> siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat >>>>> reikalingos jūsų žarnynui - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium >>>>> breve, >>>>> Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus >>>>> lactis, ir >>>>> Lactobacillus rhamnosus. >>>>> Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai nuomonei ir pradės vardinti >>>>> gimines >>>>> ir pažįstamus, kuriems "Activia" "sureguliavo" virškinimą, bet šie >>>>> žmonės >>>>> nežino, kad buvo elementariai "pasodinti ant adatos" - į visus >>>>> "Activia" >>>>> jogurtus dedamas inulinas, kuris ir "sutvarko" >>>>> vidurius. Kodėl kabutėse? Todėl, kad nustojus vartoti produktą su >>>>> inulinu, >>>>> jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip >>>>> pat, >>>>> kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į >>>>> "Activijos" indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti >>>>> vidurius, >>>>> jo tėra 2 gramai). Štai čia ir visas "Activijos" "gydomasis" efektas. >>>>> Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri >>>>> skrandyje >>>>> brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi >>>>> būtų >>>>> sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso >>>>> prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir >>>>> laktobacilos. >>>>> Augdama "geroji" žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido >>>>> prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau >>>>> turi būti >>>>> pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas >>>>> "Activiją", >>>>> tikisi pirmiausia gausiai savyje "pasisėti" šių bakterijų iš jogurto. >>>>> Štai >>>>> ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o >>>>> ieškančiame >>>>> žarnyno sveikatos - jis bus tik balastu. >>>>> Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek. Apie inuliną reikėtų kai >>>>> ką dar >>>>> žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, >>>>> kurio >>>>> sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti >>>>> inuliną, >>>>> organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Kai >>>>> kuriems >>>>> žmonėms inulinas gali būti stiprios alergijos priežastimi. Daugiau >>>>> informacijos apie tai - The New England Journal of Medicine. >>>>> Dar šio "sveiko" maisto sudėtyje: lieso pieno milteliai, vanduo, >>>>> braškės, >>>>> fruktozė, kukurūzų krakmolas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, >>>>> natūralus >>>>> aromatizatorius, želatina, karminas, natrio citratas, obuolių rūgštis, >>>>> dirbtinis saldiklis sukralozė (lenkiškame variante rašomas cukrus, bet >>>>> kas >>>>> gi patikrins?). >>>>> Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad >>>>> oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme - nepageidaujami. >>>>> Vanduo. Tikite, kad "Activijoje" naudojamas vanduo aukščiausios >>>>> kokybės? O >>>>> kodėl tokį gamintojas turėtų naudoti? >>>>> Karminas (E-120) - dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių. >>>>> Kai kuriems žmonėms jis yra alergenas. >>>>> Sukralozė (E-955) - dirbtinis saldiklis, galintis būti migrenos >>>>> priežastimi, gali pažeisti ląstelės DNR, neigiamai veikia užkrūčio >>>>> liauką >>>>> (thymus lot.). >>>>> Obuolių rūgštis (E- 296) - pažeidžia dantų emalį, tai ta pati rūgštis, >>>>> kurios poveikį juntame valgydami neprinokusius obuolius. >>>>> Likusios sudėtinės dalys tėra užpildai, didinantys produkto tūrį, o >>>>> tuo >>>>> pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su sveiku produktu. >>>>> Sukralozės poveikis gyvybei panašus kaip ir DDT miltelių (liaudiškai >>>>> "dustas"). Apie kokias gyvas bakterijas galima kalbėti, jei greta >>>>> gyvena >>>>> toks kaimynas? Sakote , kad ant indelio paraštyta cukrus? Dabar gal ir >>>>> cukrus, bet kitose šalyse jų gaminamame jogurte - saldiklis, kuris >>>>> pilnai >>>>> atspindi Dannon "mokslininkų" žinias. O gal ne žinias, gal kitus >>>>> tikslus? >>>>> >>>>> "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message >>>>> news:gn9h7d$efr$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> 4. Lasisos mesa raudona, nes ja nudazo su dazikliais. Ish tikro ji >>>>>> balta, nes seriama vien tik chemikalais. >>>>>> >>>>>> >>>>>> "dz" <zigelis@gmail.com> wrote in message >>>>>> news:gn9grs$dvv$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>>> 1. Actimel tas kur per 2sav atsigauni - nepadeda, o net kenkia >>>>>>> kazkiek. Sake kazkoks biochemikas, tipo pats tyrima dare, ir dar >>>>>>> kitas su chemija dirbantis zmogus tam pritare. Aisku viska aiskino >>>>>>> kodel ir kaip, bet neatsimenu:) >>>>>>> 2. Dietine cola daug blogiau nei paprasta. Saltinis tas biochemikas. >>>>>>> 3. Kodel ant gerimu skarbonkiu uzdeta ta folija ant virsaus? Todel >>>>>>> kad chroniai laizo parduotuvese, nes ten buna prisitaske ir isdziuve >>>>>>> pylimo metu. Saltinis - zmogus, dirbantis prie autoveziu gamybos:)) >>>>>>> >>>>>> >>>>> >>>>> >>>> >>>> >>> >>> >> >> > >