Kaip pasakytu kai kurie sios diskusijos dalyviai, lygiai taip pat pas mus su parshais- yra is fermos, netikti ir yra is mociutes kaimo- laukiniai, laisveje augantys :)))) Jaegermeister "krx" <krx@d.lt> wrote in message news:gnds1b$tt8$1@trimpas.omnitel.net... > Kaip ten bebūtų, galiu papasakoti tik iš savo patirties: > > į Norvegiją vokiečiai varo ilsėtis su autosais ir mocais, kurie tempia > nedideles priekabas. Jose - žūklės įrankiai ir šaldymo dėžė, pas kai ką - > ir šaldytuvai. Ir "dirba" jie ten be sąžinės graužimo, o viską ką sugauna, > doroja iki panakčių iki gryno file, iškart šaldo ir krauna į savo > priekabas. Tada atgal. Ypač tai pasijuto, kai atsidarė Oresundo tiltas > tarp Danijos ir Švedijos. > > O štai palei pakrantę, tarp šcherų Suomijos pilna lašišų fermų ir jas > tikrai šeria kombikormu, priplaukia traukti lavonų, jei nesulesa gentainės > ir į parašus pila vitaminus ir kitą gerį. Šaltinis - partnerio suomijoje > brolis, būtent toks fermeris. Sau žuvį be abejo gaudo laisvėje ir svečius > vaišina namie rūkytu upėtakiu. > > "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message > news:gn9i6j$ff8$1@trimpas.omnitel.net... >> Va, specialna tebe tancuju: >> >> „LAŠIŠA >> Ryškiai rožiniai lašišos gabaliukai viliote vilioja akį, ko pasėkoje >> prasidėjęs >> seilėtekis sustabdomas tik žvilgsniu į kainą, kurios tendencija yra tik >> viena - augti. >> Augti kaip tos lašišos, besitaškančios narve Norvegijos jūrinėje fermoje. >> Norvegai tokios žuvies beveik nevartoja - jie labiau mėgsta natūralią, >> ekologišką >> ir užaugintą motušės gamtos, o ne tėtušio fermerio, kurio galvelėje kirba >> mintis “o kaip čia uždirbus daugiau?”. >