As cia copy paste dariau, o tos koduotes man kazkaip tamsus miskas biski :( "Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message news:gnbala$ot7$1@trimpas.omnitel.net... >o pas tave su lietuviskom raidem rodo? > pas mane tai ne, labai sunku skaityti > > > Jaegermeister > "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message > news:gnb9vt$o14$1@trimpas.omnitel.net... >> Zinoma kad skaiciau >> >> "Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message >> news:gnb9ip$ngo$1@trimpas.omnitel.net... >>> prisipazink- pats skaitei? >>> >>> >>> >>> Jaegermeister >>> >>> >>> "Piktas diedas" <siganalizacija.master@gmail.com> wrote in message >>> news:gnb96r$n2s$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Daugelis "Activia" jogurtų vartotojų tikisi žadėtojo TV ekrane stebuklo >>>> iš >>>> "gyvojo" produkto. Tiktai kas jame gyvo? Štai ką rašo gamintojas:"Į >>>> Activia >>>> jogurto sudėtį įeina ypatingos ActiRegularis bakterijos..." Tam, kad >>>> pritraukti gyvenimo išblaškytą jūsų dėmesį ir nustebinus "pakabinti" >>>> jus, >>>> galingasis Dannon imasi net ir keisti visam mokslo ir ne mokslo >>>> pasauliui >>>> žinomų bakterijų Bifidobacterium animalis DN-173 010 pavadinimą. >>>> Bifidus >>>> Digestivum Anglijoje, Bifidus Regularis JAV ir Meksikoje, >>>> Bifidobacterium >>>> Lactis ar BL Regularis Kanadoje, Dan Regularis Brazilijoje ir Bifidus >>>> Actiregularis Austrijoje, Argentinoje, Čilėje, Vokietijoje, Italijoje, >>>> Olandijoje, Rumunijoje, Rusijoje ir žinoma, gimtojoje Lietuvėlėje. Kam >>>> tokia >>>> pavadinimų maišalynė? Tam, kad jau ir taip menkas jūsų supratimas apie >>>> bakterijas atsidurtų už tūkstančio kilometrų nuo tiesos. Jeigu tikitės >>>> šių >>>> jogurtų pagalba atstatyti žarnyno mikroflorą, tai jūsų tikėjimas >>>> bergždžias >>>> - gyvų bakterijų šiuose jogurtuose nėra. Kodėl? O gi todėl, kad jų >>>> gamintojams pirmiausia rūpi jūsų kišenė, o ne jūsų sveikata. >>>> Tam, kad pratęsti šių produktų galiojimo laiką, galutiniame gamybos >>>> etape >>>> šie jogurtai yra apdorojami aukšta temperatūra - jogurto bakterijoms >>>> pribaigti tereikia 70 oC. Pabandykite padėti neatidarytą jogurto indelį >>>> 45-50 oC temperatūroje parai ir įsitikinsite patys - jogurto su gyvomis >>>> bakterijomis dangtelis turi stipriai išsipūsti. Jei to neįvyko, jūsų >>>> jogurte >>>> arba nėra bakterijų, arba jos jame jau nebegyvybingos. Jeigu jogurto >>>> galiojimo laikas apie tris mėnėsius, tai apie kokį bakterijų >>>> gyvybingumą >>>> galime šnekėti? Indelyje bakterijos ne tik visą cukrų pervirškino, bet >>>> ir į >>>> gentaines ėmė taikytis. Reikėtų neužmiršti ir skrandžio dar vienos >>>> funkcijos >>>> - dezinfekuoti maistą. >>>> Stipriai rūgšti jo terpė (pH apie 2) sunaikina didžiąją dalį bakterijų >>>> - jei "Actvijoje" ir bus viena kita leisgyvė geruolė, tai jos >>>> egzistencija >>>> pasibaigs skrandžio platumose. Ypatingai gyvybingų bakterijų indelyje >>>> turi >>>> būti apie milijardą, tik tada menkas 1 procentėlis praslįs į žarnyną >>>> išlaikę >>>> gyvastį. Kai gydotės sausomis bakterijomis iš vaistinės, jos sudėtos į >>>> kapsules, kurios pilnai ištirpsta tik žarnyne. Be to jose bus ne tik >>>> Dannon >>>> siūlomo vieno štamo bakterijos, bet ir kitos, kurios lygiai taip pat >>>> reikalingos jūsų žarnynui - Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium >>>> breve, >>>> Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus >>>> lactis, ir >>>> Lactobacillus rhamnosus. >>>> Žinoma, atsiras prieštaraujančių šiai nuomonei ir pradės vardinti >>>> gimines >>>> ir pažįstamus, kuriems "Activia" "sureguliavo" virškinimą, bet šie >>>> žmonės >>>> nežino, kad buvo elementariai "pasodinti ant adatos" - į visus >>>> "Activia" >>>> jogurtus dedamas inulinas, kuris ir "sutvarko" >>>> vidurius. Kodėl kabutėse? Todėl, kad nustojus vartoti produktą su >>>> inulinu, >>>> jūsų viduriai (jei žarnyne nebuvo bifido bakterijų) funkcionuos taip >>>> pat, >>>> kaip ir prieš jogurto vartojimą. Inulinas laisvina vidurius. Jo į >>>> "Activijos" indelį dedama 3 gramai (kapsulėse, skirtose laisvinti >>>> vidurius, >>>> jo tėra 2 gramai). Štai čia ir visas "Activijos" "gydomasis" efektas. >>>> Homopolisacharidas inulinas yra maistinė skaidulinė medžiaga, kuri >>>> skrandyje >>>> brinksta ir suteikia sotumo jausmą ( prisidėjus į skrandį akmenų irgi >>>> būtų >>>> sotu). Į žarnyną inulinas patenka nesuvirškintas, todėl jis priklauso >>>> prebiotinių medžiagų klasei, jį virškina bifidobakterijos ir >>>> laktobacilos. >>>> Augdama "geroji" žarnyno mikroflora išskiria fermentus, kurie skaido >>>> prebiotikus į rūgštis. Tačiau, kad inuliną suskaidyti, žarnyne jau turi >>>> būti >>>> pakankamai bifido ir lakto bakterijų. O juk žmogus, gerdamas >>>> "Activiją", >>>> tikisi pirmiausia gausiai savyje "pasisėti" šių bakterijų iš jogurto. >>>> Štai >>>> ir gaunasi, kad sveikam organizme inulinas bus virškinamas, o >>>> ieškančiame >>>> žarnyno sveikatos - jis bus tik balastu. >>>> Tiesa, vidurius jis laisvins, bet tik tiek. Apie inuliną reikėtų kai ką >>>> dar >>>> žinoti. Laisvindamas vidurius, jis pašalina iš organizmo vandenį, kurio >>>> sergančiam vidurių užkietėjimu trūksta. Kaip manote, baigus vartoti >>>> inuliną, >>>> organizme vandens padaugės ir vidurių turinys mažiau kietės? Kai >>>> kuriems >>>> žmonėms inulinas gali būti stiprios alergijos priežastimi. Daugiau >>>> informacijos apie tai - The New England Journal of Medicine. >>>> Dar šio "sveiko" maisto sudėtyje: lieso pieno milteliai, vanduo, >>>> braškės, >>>> fruktozė, kukurūzų krakmolas, modifikuotas kukurūzų krakmolas, >>>> natūralus >>>> aromatizatorius, želatina, karminas, natrio citratas, obuolių rūgštis, >>>> dirbtinis saldiklis sukralozė (lenkiškame variante rašomas cukrus, bet >>>> kas >>>> gi patikrins?). >>>> Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad >>>> oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme - nepageidaujami. >>>> Vanduo. Tikite, kad "Activijoje" naudojamas vanduo aukščiausios >>>> kokybės? O >>>> kodėl tokį gamintojas turėtų naudoti? >>>> Karminas (E-120) - dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių. >>>> Kai kuriems žmonėms jis yra alergenas. >>>> Sukralozė (E-955) - dirbtinis saldiklis, galintis būti migrenos >>>> priežastimi, gali pažeisti ląstelės DNR, neigiamai veikia užkrūčio >>>> liauką >>>> (thymus lot.). >>>> Obuolių rūgštis (E- 296) - pažeidžia dantų emalį, tai ta pati rūgštis, >>>> kurios poveikį juntame valgydami neprinokusius obuolius. >>>> Likusios sudėtinės dalys tėra užpildai, didinantys produkto tūrį, o tuo >>>> pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su sveiku produktu. >>>> Sukralozės poveikis gyvybei panašus kaip ir DDT miltelių (liaudiškai >>>> "dustas"). Apie kokias gyvas bakterijas galima kalbėti, jei greta >>>> gyvena >>>> toks kaimynas? Sakote , kad ant indelio paraštyta cukrus? Dabar gal ir >>>> cukrus, bet kitose šalyse jų gaminamame jogurte - saldiklis, kuris >>>> pilnai >>>> atspindi Dannon "mokslininkų" žinias. O gal ne žinias, gal kitus >>>> tikslus? >>>> >>>> "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message >>>> news:gn9h7d$efr$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> 4. Lasisos mesa raudona, nes ja nudazo su dazikliais. Ish tikro ji >>>>> balta, nes seriama vien tik chemikalais. >>>>> >>>>> >>>>> "dz" <zigelis@gmail.com> wrote in message >>>>> news:gn9grs$dvv$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> 1. Actimel tas kur per 2sav atsigauni - nepadeda, o net kenkia >>>>>> kazkiek. Sake kazkoks biochemikas, tipo pats tyrima dare, ir dar >>>>>> kitas su chemija dirbantis zmogus tam pritare. Aisku viska aiskino >>>>>> kodel ir kaip, bet neatsimenu:) >>>>>> 2. Dietine cola daug blogiau nei paprasta. Saltinis tas biochemikas. >>>>>> 3. Kodel ant gerimu skarbonkiu uzdeta ta folija ant virsaus? Todel >>>>>> kad chroniai laizo parduotuvese, nes ten buna prisitaske ir isdziuve >>>>>> pylimo metu. Saltinis - zmogus, dirbantis prie autoveziu gamybos:)) >>>>>> >>>>> >>>> >>>> >>> >>> >> >> > >