daktariskos niekas nedaro, nes kaimiskas mesos ruosimas susiveda i tai, kaip ja ilgiau islaikyti tinkamos kondicijos. Nezinau kaip kitur, bet mano kraste kiaules pjaudavo tik saltuoju metu laiku (iskyrus atvejus, kai reikia daug mesos ir ji greit susinaudoja - laidotuves, vestuves ir pan.) - pries Kaledas ir ziemos pabaigoje. Tuo tarpu pagrindinis produktu vartojimas - darbymetis, kuriam daugiausiai sueidavo lasiniai. Desros ir kumpiai tik sventinems progoms, sveciui. Skoninemis savybemis tinka tik keleto pavadinimu 'slapianka'. Ivertinant jos sudeti ir kaina, paskutiniais metais pereinama prie naturalios mesos, nes jos ir iseiga, ir maistine verte kitos "Jaegermeister" <jaegermeister@badenbaden.lt> wrote in message news:gndsiu$urb$1@trimpas.omnitel.net... > Klausimas neretorinis- o pas jus kaime moka pagaminti minksta desra , taip > vadinama ''daktariska''? O as ja megstu- kepta. > Manau, kad jus ir patys, kaimieciai, einate i parduotuvele jos pirkti. Ir > nesakyk man kad valgote kasdien kieta skilandi ir sausa raudona kumpi. Ir > dar nesakyk, kad kasdien tai valgyti sveika. > > > Jaegermeister >